Velikonoční jídelníček: Na Škaredou středu bramboráky, na Velký pátek žádné maso
Zvyky a obyčeje

Velikonoční jídelníček: Na Škaredou středu bramboráky, na Velký pátek žádné maso

Velikonoční svátky se blíží. Během týdne před Velikonocemi mnoho lidí dodržuje celou řadu zvyků. Ačkoli někteří z nás prožíváme pouze pár dní z celého období, ve skutečnosti jde o poměrně rozsáhlý svátek, během kterého byste […]

Torrijas: Pokrm, bez kterého si Španělé nedokážou představit Velikonoce
Recepty

Torrijas: Pokrm, bez kterého si Španělé nedokážou představit Velikonoce

Některé velikonoční zvyky jsou v mnoha státech podobné, jiné se liší. Co se týče jídla, mnoho států má své originální pokrmy, které během svátků podává. Už jste slyšeli o torrijas? Torrijas připomínají klasický sladký francouzský […]

Rybí koláč: Velikonoční předkrm z Německa
Recepty

Rybí koláč: Velikonoční předkrm z Německa

Rybí maso se pojí spíše s Vánoci, nicméně existují i země, kde se v konkrétní podobě konzumuje i na Velikonoce. V Německu si především v posledních letech oblíbili takzvané rybí koláče. Vyzkoušejte si letos originální […]

Hrnečkový velikonoční beránek: Váhu nepotřebujete, výsledek bude i tak dokonalý
Recepty

Hrnečkový velikonoční beránek: Váhu nepotřebujete, výsledek bude i tak dokonalý

Také pečete každoročně na Velikonoce beránka? A také vždy musíte hledat recept, protože si nepamatujete poměry surovin? Ne každý má doma k dispozici váhu. Já ji třeba nepoužívám skoro vůbec a odměřuji obvykle vše hrnečkovou […]

Jehněčí pečínka: Ideální velikonoční oběd si letos připravte podle Romana Pauluse
Celebrity

Jehněčí pečínka: Ideální velikonoční oběd si letos připravte podle Romana Pauluse

Na Velikonoce se tradičně peče beránek jako moučník. Dříve se nicméně jehněčí maso připravovalo běžně a i dnes v mnoha rodinách pečínka ke svátkům zkrátka patří. Jak ji jednoduše připravit, radí šéfkuchař Roman Paulus. Jehněčí […]