Pokud nebudete na silvestra pít alkohol, přípitek si můžete užít třeba s domácím šumivým nápojem
Rady a tipy

Pokud nebudete na silvestra pít alkohol, přípitek si můžete užít třeba s domácím šumivým nápojem

Pokud patříte k lidem, kteří se z nějakého důvodu alkoholu vyhýbají, na silvestra pravděpodobně řešíte, čím si vlastně s ostatními připijete. To, že si během večera místo alkoholických drinků dáváte džus, se ještě vydržet dá, […]

Žádné dojídání bramborového salátu! Na Boží hod kaštanová polévka, na Štěpána pečeně
Zajímavosti

Žádné dojídání bramborového salátu! Na Boží hod kaštanová polévka, na Štěpána pečeně

Na Štědrý den se v České republice konzumuje kapr a bramborový salát. Někteří lidé rybu nahrazují kuřecím či vepřovým řízkem. V tomto ohledu se asi všichni shodneme, co by se ale mělo jíst na 1. […]

Kapří karbanátky: Geniální způsob, jak využít po Vánocích zbytky ryby
Recepty

Kapří karbanátky: Geniální způsob, jak využít po Vánocích zbytky ryby

Na Vánoce často děláme jídla víc, než ve skutečnosti sníme. Máme jednoduše tak nějak tendenci dělat raději větší zásoby, než abychom později strádali. Stává se tak, že po sváteční večeři zbývá velké množství zbytků. Co […]

Tradice vánočky je stovky let stará. Zkoušeli jste ji ale někdy upéct naslano?
Pečivo a těstoviny

Tradice vánočky je stovky let stará. Zkoušeli jste ji ale někdy upéct naslano?

Děláte si před Vánoci doma vánočku sami? V každé rodině se peče trochu jinak, ačkoli základ je vždy velmi podobný. Napadlo vás někdy zamyslet se nad tím, jaká je historie tohoto svátečního pečiva? A zda […]

Eva Burešová dělá na Vánoce sladkou čočkovou polévku. Přiznává ale, že vařit moc neumí
Celebrity

Eva Burešová dělá na Vánoce sladkou čočkovou polévku. Přiznává ale, že vařit moc neumí

Eva Burešová už nějaký ten čas žije ve vztahu s Přemkem Forejtem. On je slavný kuchař, ona sama se ale prý v kuchyni moc ohánět neumí. Nějaké základy ale přesto zvládá a na Vánoce se […]

Štědrovečerní večeře pro vegany: Řízek nahradíte dýní nebo hlívou, salát si dáte bez vajec
Zajímavosti

Štědrovečerní večeře pro vegany: Řízek nahradíte dýní nebo hlívou, salát si dáte bez vajec

Klasicky se v České republice na Vánoce konzumuje rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát. Někteří lidé nahrazují rybu kuřecím řízkem, jiní si dávají před polévkou předkrm a po jídle pak ještě dezert. Jak ale […]