Máte rádi kuřecí maso? A co takové bramboráky? Pokud si dokážete pochutnat na obou těchto pokrmech, zkuste je zkombinovat a vytvořit dokonalé jídlo, které si prostě zamilujete.
Kombinace bramboráků a kuřecího masa není vůbec špatný nápad. Přinášíme vám proto recept na plněná kuřecí prsa v bramborákovém těstíčku, která zaručeně musíte vyzkoušet.
Kuřecí prsa v bramboráku
Mnohdy jsou nejlepší ty recepty, které nejsou náročné na přípravu ani na použité suroviny. I ze zdánlivě obyčejných potravin můžete vykouzlit famózní pokrm. Přesvědčíte se o tom i v případě našeho receptu.
Zkuste si doma připravit plněná kuřecí prsa v bramboráku. Na přípravu tohoto receptu budete potřebovat 600 g kuřecích prsou, 2 větší brambory, 100 gramů sýru Brie, 200 g mouky, 4 vajíčka, sůl, pepř a olej dle potřeby.
Jednoduchá příprava, famózní pokrm
Začněte tím, že si očistíte a oloupete brambory, které následně nastrouháte na hrubém struhadle. Brambory vložte do větší misky, rozklepněte k nim jedno vajíčko, přidejte sůl a pepř a všechny suroviny dobře promíchejte.
Z připravené směsi poté budete na pracovní desce tvarovat menší oválky sloužící jako podklad pod kuřecí maso. V jiné misce rozklepněte a rozšlehejte tři vajíčka, do další misky potom nasypte mouku.
Nyní přichází na řadu kuřecí maso. Jednotlivá prsa podélně opatrně nařízněte a vytvořte kapsu, kterou naplňte sýrem Brie nakrájeným na stejně silné plátky.
Naplněná kuřecí prsa obalte nejdříve v mouce, poté v rozšlehaných vejcích. Poté takto připravená kuřecí prsa položte na bramborovou směs a přikryjte jí další vrstvou brambor.
Na plotně nechte rozehřát pánev s dostatečným množstvím oleje, na ní poté obalená kuřecí prsa osmažte z obou stran dozlatova.
Zdroj: varimedobroty.cz, primainspirace.cz
Autor: Natálie Kabourková