Meloun: Zdroj tekutin, sladké potěšení i ochrana před alergiemi
Zelenina

Meloun: Zdroj tekutin, sladké potěšení i ochrana před alergiemi

Meloun je jedním z nejoblíbenějších druhů plodové zeleniny, které v létě s nadšením konzumujeme. Má velkou spoustu tekutin, takže zasytí a v horku dodá přesně to, co potřebujeme. Zároveň je také ochranou před alergiemi, což […]

Tuto zeleninu nikdy nedávejte do lednice nebo do spíže. Zaděláváte si na problém
Domácnost

Tuto zeleninu nikdy nedávejte do lednice nebo do spíže. Zaděláváte si na problém

Čerstvé ovoce i zelenina podléhá rychle zkáze. A nezáleží přitom na tom, jestli si plodiny vypěstujete sami doma, nebo je zakoupíte v některém z obchodů. Pokud je ale budete skladovat správně, prodloužíte jim životnost a snížíte […]

Může být salát kalorický? Zjistěte, jakým ingrediencím se při přípravě raději vyhnout
Zelenina

Může být salát kalorický? Zjistěte, jakým ingrediencím se při přípravě raději vyhnout

Slovo salát pro většinu z nás vyjadřuje zdravý a rychlý oběd, kterým nemůžeme nic zkazit. Jde o ideální jídlo, pokud člověk například drží dietu. Je to ale vždy pravda? Popravdě, i saláty mohou být kalorické, […]

Všemocný česnek: Posiluje nejen imunitu. Lékaři řekli, před jakou zákeřnou nemocí nás může ochránit
Zdraví

Všemocný česnek: Posiluje nejen imunitu. Lékaři řekli, před jakou zákeřnou nemocí nás může ochránit

Bez česneku se člověk v kuchyni neobejde. Používá se do omáček, do salátů, ani obyčejná topinka by nebyla bez této zeleniny dokonalá. Kromě chuti, kterou jídlu dodává, je ale využívaný také pro své léčivé účinky. […]

Špenát údajně obsahuje 10× více železa než jiná zelenina. Jde ale spíš o chybu v desetinné čárce
Zelenina

Špenát údajně obsahuje 10× více železa než jiná zelenina. Jde ale spíš o chybu v desetinné čárce

Špenát je listová zelenina, která byla dříve považována za úžasný zdroj železa. Ačkoli tomu tak úplně není, stále se jedná o velmi zdravou potravinu. Původ špenátu Jde o rod rostlin z čeledi laskavcovitých, přičemž nejznámějším druhem […]

Jicama: „mexický tuřín“ s příjemnou chutí jablek a vlašských ořechů
Zelenina

Jicama: „mexický tuřín“ s příjemnou chutí jablek a vlašských ořechů

Jicama je u nás dosti neznámou zeleninou, která zaujme příjemnou chutí. Navíc je lehce stravitelná a zároveň má nízkou kalorickou hodnotu. Původ jicamy Jicama je rostlina z čeledi bobovitých a původně pochází z Mexika. Někdy se jí […]