Tykev
Zelenina

Patizon: Objevte zeleninu ve tvaru UFO, která má řadu zdravotních benefitů a mnoho variací v receptech

Patizon, který mnozí znají spíše jako tykev, má mnoho společného s dýní. Zejména obsah velmi důležitých látek a velmi rozmanité využití v rámci vaší kuchyně. Svým tvarem připomíná talíř UFO a má mnoho různých barevných […]

Záhorácká fašírka: Je snadná a chutná skvěle teplá i studená. Dříve lidem stačila i s chlebem
Recepty

Záhorácká fašírka: Je snadná a chutná skvěle teplá i studená. Dříve lidem stačila i s chlebem

Dnes známe pokrm jako sekanou, kdysi se mu ale říkalo fašírka. Ta záhorácká je ale něčím výjimečná. Kromě masa je v ní velký podíl jedné zeleniny, která dodává pokrmu specifickou chuť. Obvykle se sekaná konzumuje […]

Nakládaná červená řepa chutná skvěle k mnoha pokrmům. Její přípravu zvládne každý
Recepty

Nakládaná červená řepa chutná skvěle k mnoha pokrmům. Její přípravu zvládne každý

Nakládanou řepu dělám skoro každý rok. Většinou je velmi rychle pryč, protože ji u nás jíme skoro ke každému jídlu. Je skvělá k rizotu, šunkoflekům, ale třeba i k masu a bramborám nebo grilovaným jídlům. […]

Znojemské okurky se proslavily i ve Švédsku. I jejich budoucnost ovlivňuje inflace
Zelenina

Znojemské okurky se proslavily i ve Švédsku. I jejich budoucnost ovlivňuje inflace

Nakládané okurky se hodí jako příloha k mnoha jídlům. Šunkofleky, rizoto, čočka na kyselo, nebo třeba maso s bramborovou kaší. To všechno jsou pokrmy, které můžete kyselou zeleninou dochutit. Jaká je ale vlastně historie nakládaných […]