Zdeněk Pohlreich miluje českou klasiku. Přísné manželce se snaží nedávat záminky ke kritice

pohlreich
Zdroj: Profimedia

Zdeněk Pohlreich se v televizi představil jako člověk, který miluje zahraniční pokrmy. Podle jeho receptů lidé u nás připravují jídla z celého světa. On sám ale ve skutečnosti upřednostňuje obvykle jednoduchou českou kuchyni, píše Kafe.

Ačkoli se na první pohled může zdát, že se jedná o člověka, který se jen tak něčeho nebojí, například sušené brouky a červy by prý v životě neochutnal. Zahraniční jídla mu za normálních okolností nedělají problém, raději si dá ale českou klasiku.

Přísná manželka

Pohlreich se věnuje vaření prakticky celý život, mnoho lidí by si tak možná řeklo, že doma si od něj bude chtít odpočinout a uvaří mu něco dobrého jeho žena. To ale podle Extra není pravda. V kuchyni se se ženou Zdeněk rozhodně nestřídá.

„Střídáme se v tom, že někdy vařím a někdy ne,“ zavtipkoval nedávno v rozhovoru pro web. Doplnil, že se mu samozřejmě někdy stane, že se něco nepovede. I zkušení šéfkuchaři jsou pouze lidé. Jelikož je ale jeho žena dost přísná, pokouší se jí nedat moc prostoru pro kritiku.

Bramborové placky s tvarohem

Mezi tradiční jídla, která si Zdeněk Pohlreich nemůže vynachválit, patří mimo jiné i bramborové placky plněné tvarohem. Ty připravuje šéfkuchař doma poměrně pravidelně. Zkuste je podle jeho receptu i vy.

Potřebovat budete 500 gramů brambor, sůl, 200 gramů mouky, vajíčko a olej. Na náplň si připravte 150 gramů tvarohu, vanilkový cukr, 2 lžíce cukru a žloutek. K podávání potom postačí už jen skořice, cukr krupice a čerstvé maliny.

Brambory uvařte ve slupce doměkka, oloupejte a prolisujte do mísy. Přidejte k nim vajíčko a mouku a vytvořte vláčné těsto. Tvaroh utřete se žloutkem a vanilkovým a moučkovým cukrem.

Z těsta pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Ta naplňte náplní a přiklopte je dalším z nich. Takto připravené placičky potom smažte z obou stran na oleji. Nakonec stačí jídlo na talíři posypat cukrem a skořicí a dozdobit ovocem.

Zdroj: Extra, Deník, Kafe, Prima Fresh

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz