Zavařovací sklenice otevřete snadno pomocí teplé vody nebo páky

Zdroj: Pexels

Pravděpodobně každý z nás někdy bojoval se sklenicí okurek, nakládaných cibulek, možná také s marmeládou. Jednoduše se zavařovací sklenicí, která nešla otevřít. Každý má nějaký trik, který mu funguje, my vám je přinášíme přehledně všechny na jednom místě.

Ženy obvykle jdou za svými mužskými polovičkami a poprosí je o pomoc. Muž si obvykle se sklenicí poradí silou, někdy ale ani to nestačí a je potřeba přijít s nějakým tím trikem, který vám pomůže.

Použijte gumové rukavice

První možností je použít gumový předmět, díky kterému se sníží odpor vůči víčku. Někdo používá gumové rukavice, existují ale také speciální gumové utěrky. Guma poskytne mnohem větší tření než holá ruka, což vám umožní vyvinout větší sílu při otáčení víčkem, vysvětluje Taste of Home.

Teplá voda

Ponořte víčko sklenice na 30 sekund do horké vody. Teplo způsobí mírnou roztažnost kovu, což často stačí k uvolnění těsného spojení mezi víčkem a sklenicí. Žádnou hrubou sílu byste následně neměli potřebovat.

Poklepání hranou víčka

Opatrně poklepejte hranou víčka o tvrdý povrch, například o okraj kuchyňské linky. A to hned na několika místech po obvodu. Toto jemné narušení těsnění často naruší vakuum uvnitř sklenice. Víčko pak půjde dolů úplně samo.

Páka

Vsuňte okraj lžíce nebo tupou stranu nože pod okraj víčka a jemně zapáčte. Uslyšíte syčivý zvuk unikajícího vzduchu. Opět se tím naruší vakuum uvnitř sklenice a tu potom otevřete velmi snadno.

Food NDTV nicméně varuje nepoužívat v tomto případě ostré nože. Jednak můžete snadno pod víčkem zlomit jejich špičku, především se vám ale lehce také smekne ruka a můžete si ublížit. Buďte proto při této metodě opatrní.

Speciální otvírák na zavařovací sklenice

Pokud vám otevírání sklenic dělá problémy pravidelně, žádný z výše zmíněných způsobů nefunguje a nemáte doma nikoho, koho byste požádali o pomoc, možná se vám vyplatí investovat do speciálního otvíráku na zavařovací sklenice.

Tyto nástroje jsou navrženy tak, aby maximalizovaly páku a minimalizovaly námahu potřebnou k otevření i těch nejodolnějších víček, vysvětluje Martha Stewart. Někdy se tak hodí je doma mít.

Zdroj: Martha Stewart, Food NDTV, Taste of Home

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz