Jak udržet listovou zeleninu déle čerstvou: Zkuste vodu s ledem
Rady a tipy

Jak udržet listovou zeleninu déle čerstvou: Zkuste vodu s ledem

V obchodě jste si vybrali čerstvé listy špenátu s úmyslem je ještě dnes večer použít. Pak ale dostanete chuť na něco jiného a chudák špenát zůstane zapomenut v lednici, dokud o týden později nezjistíte, že už je zvadlý. […]

gril
Rady a tipy

Co si vzít do kempu, když nechcete podporovat smažák za dvě stovky. Ušetříte a pochutnáte si

Ceny hotových jídel v restauracích a stáncích mohou v současné době náklady na dovolenou hodně navýšit. Lidé, kteří jezdí do kempů, rozhodně nechtějí několikrát denně platit jídlo i čtyřikrát nebo pětkrát dražší, než když by si ho […]

Je kombinování ovoce a zeleniny škodlivé? Vědci mají jasno
Zdraví

Je kombinování ovoce a zeleniny škodlivé? Vědci mají jasno

Většina lidí si dává ovoce a zeleninu dohromady a ani je nenapadne, že by v tom měl být problém. Pravdou ovšem je, že podle některých diet by se tyto skupiny potravin neměly míchat, jelikož podléhají odlišnému […]

Objevte výhody fermentace a připravte si kvašenou zeleninu
Rady a tipy

Objevte výhody fermentace a připravte si kvašenou zeleninu

Fermentování neboli kvašení je znovu v módě. Tento způsob úpravy potravin má pozitivní vliv na zažívání, zvládnete ho sami doma a prodlouží životnost například zeleniny na několik let. Vyzkoušejte sílu fermentace. Léty prověřený proces Kvašení vzniká […]

Zelenina a ovoce, které byste nikdy neměli loupat. I naše babičky v tom dělaly chybu
Ovoce

Zelenina a ovoce, které byste nikdy neměli loupat. I naše babičky v tom dělaly chybu

Ovoce a zelenina tvoří nedílnou složku našeho jídelníčku. U mnoha druhů bereme už tak nějak automaticky, že je před konzumací oloupeme. Sáhněte si do svědomí, jestli i vy některé plodiny neloupete jen proto, že to […]

Artyčok: Jak správně vybrat nezralé poupě bodláku a co si ohlídat při jeho přípravě
Rady a tipy

Artyčok: Jak správně vybrat nezralé poupě bodláku a co si ohlídat při jeho přípravě

Artyčok je bodlák rodu Cynara a nejběžnější je francouzský artyčok. Většinou se pěstuje v Kalifornii, Francii, Itálii a Španělsku a je to oblíbená zelenina v evropské kuchyni i v USA. Nejvíce využití mají artyčoková srdce. […]

Melounová dieta: Sladký a lákavý úbytek váhy. Má jasná pravidla, ale nehodí se pro každého
Hubnutí

Melounová dieta: Sladký a lákavý úbytek váhy. Má jasná pravidla, ale nehodí se pro každého

Už se to konečně blíží: melounová sezona, které se možná ani vy nemůžete dočkat. Období, kdy cena za kilo melounu klesne třeba k sedmi korunám, a my si budeme moci tohle šťavnaté sladké ovoce (ve […]