Chřest má celou řadu pozitivních zdravotních účinků. Dá se vařit, smažit, péct i grilovat
Recepty

Chřest má celou řadu pozitivních zdravotních účinků. Dá se vařit, smažit, péct i grilovat

Zhruba v polovině dubna se začíná sklízet chřest. V obchodech na něj tak nyní budete narážet čím dál častěji. A rozhodně byste si ho jednou za čas měli koupit, protože jde o velmi zdravou potravinu, […]

Salát z rozpláclých okurek: Připravte si zeleninovou pochoutku na asijský způsob
Recepty

Salát z rozpláclých okurek: Připravte si zeleninovou pochoutku na asijský způsob

V České republice se okurky konzumují poměrně ve velkém. Mnoho z mých přátel je pěstuje ve skleníku, já samozřejmě nejsem výjimkou. Málokdo ale možná ví, že jsou okurky také velmi oblíbenou součástí asijské kuchyně. Salát […]

Umění konzervovat ovoce a zeleninu se hodí vždy. Naučte se nakládat do octa i konzervovat cukrem
Rady a tipy

Umění konzervovat ovoce a zeleninu se hodí vždy. Naučte se nakládat do octa i konzervovat cukrem

Ačkoli se může zdát, že konzervování potravin patří do minulosti, stále je to skvělý způsob, jak si vychutnat sezónní produkty po celý rok. Existuje několik metod konzervování, z nichž každá má své výhody a nevýhody. […]

Rebarbora: Zdravá zelenina, která ale umí být pěkně zrádná. Obsahuje totiž hodně kyseliny šťavelové
Zdraví

Rebarbora: Zdravá zelenina, která ale umí být pěkně zrádná. Obsahuje totiž hodně kyseliny šťavelové

Z rebarbory můžete připravit džem či koláč. Zelenina, která v syrovém stavu chutná trpce a kysele, po tepelném zpracování připomíná jablka s citronem. Mnoho lidí by ji proto chuťově připodobnilo více ovoci než zelenině. Rebarbora […]