Naučte se skladovat zeleninu ze zahrádky tak, abyste pro ni měli v zimě vždy kam sáhnout
Rady a tipy

Naučte se skladovat zeleninu ze zahrádky tak, abyste pro ni měli v zimě vždy kam sáhnout

I na podzim se dá sklízet velké množství zeleniny, která nám roste na zahrádce. Je důležité naučit se ji správně skladovat, protože v zimě člověk potřebuje vitamíny a minerály. A je vždy dobré mít zásobu […]

Květák je vynikající při hubnutí a vhodný také pro diabetiky. Připravte si z něj skvělé zeleninové steaky
Recepty

Květák je vynikající při hubnutí a vhodný také pro diabetiky. Připravte si z něj skvělé zeleninové steaky

Květák se dá zpracovat na mnoho způsobů. Já a moje rodina ho milujeme, proto mám v hlavě celou řadu receptů, ve kterých se dá tato zelenina využít. Zkoušeli jste si už někdy doma udělat květákové […]

Chleba ve vajíčku na 3 způsoby: Naučte se toto obyčejné jídlo připravit neobyčejně
Recepty

Chleba ve vajíčku na 3 způsoby: Naučte se toto obyčejné jídlo připravit neobyčejně

Když jsem byla malá já, chleba ve vajíčku jsme měli doma poměrně často. Jednoduchá a rychlá večeře, která se nikdy neomrzí. Dřív to tak bylo, teď, když jídlo ale dělám mladším generacím já, zdá se, […]

Harrisa: Ostrá papriková pasta plná zdravých látek. Hodí se i k přípravě dušené zeleniny
Recepty

Harrisa: Ostrá papriková pasta plná zdravých látek. Hodí se i k přípravě dušené zeleniny

Pokud patříte k milovníkům ostrých pokrmů, pravděpodobně už jste slyšeli o harrise. Pokud ji neznáte, možná ji během podzimu budete chtít zařadit do svého jídelníčku. Jde totiž o jídlo, které výrazně posílí vaši imunitu. Harrisa […]

Blanšírování zeleniny: Vychutnejte si jídlo plné vitamínů a zároveň svěží a čerstvé
Rady a tipy

Blanšírování zeleniny: Vychutnejte si jídlo plné vitamínů a zároveň svěží a čerstvé

Mnoho lidí nemá tušení, co to vlastně blanšírování zeleniny je. Přitom se jedná o úpravu, po které si své jídlo skvěle vychutnáte, mnohdy jde také o nejlepší způsob, jak zeleninu předpřipravit například před zamražením. Blanšírování […]

Šťáva z brambor je zdrojem draslíku, vápníku i železa. Má také hodně vitamínu C
Zajímavosti

Šťáva z brambor je zdrojem draslíku, vápníku i železa. Má také hodně vitamínu C

Brambory se dají připravit na nespočet způsobů. Málokdo si ale uvědomuje, že se z nich dá také vymačkat šťáva, která je vynikajícím nápojem plným vitamínů a minerálů. Zkoušeli jste to někdy? Brambory samy o sobě […]

Tortilla, vajíčko a šunka. Jen tři ingredience stačí na dokonalou snídani
Recepty

Tortilla, vajíčko a šunka. Jen tři ingredience stačí na dokonalou snídani

Chcete pro svou rodinu připravit jednoduchou, chutnou a sytou snídani? Jde to i zdravě a nepotřebujete k tomu ani příliš mnoho ingrediencí. Následující recept jsem se naučila, když jsem přemýšlela, jakým způsobem v kuchyni ještě […]

Ke grilovanému masu se hodí podávat obložený tác. Nakombinujte, co dům dal
Mléčné výrobky

Ke grilovanému masu se hodí podávat obložený tác. Nakombinujte, co dům dal

Grilovačky pořádáme každým rokem. Vždy se u nás v létě hned několikrát sejde celá parta kamarádů, kteří si pochutnávají na vynikajícím grilovaném masu. Už dávno ale vím, že připravit pouze tohle občerstvení nestačí. Vždy tak […]