Fermentovane_potraviny
Zdraví

Zařaďte do jídelníčku fermentované potraviny. Jsou blahodárné

Dříve se toho o přínosu fermentovaných potravin moc nevědělo, a tak lidé fermentaci používali především ke konzervaci potravin. Nyní je již fermentace spojena s mnoha zdravotními přínosy a přitahuje vědecký zájem. Nakládané okurky, kysané zelí […]

Vyvarujte se chyb při zavařování. Pohlídejte si správnou teplotu i kvalitu surovin
Rady a tipy

Vyvarujte se chyb při zavařování. Pohlídejte si správnou teplotu i kvalitu surovin

Pamatujete na své dětství a prázdniny u babičky, kdy se zavařovalo jedna báseň? Ovoce, zelenina, marmeláda i povidla – zkrátka v létě má zavařování zelenou. Ne každý si ale na tento kuchařský počin troufá, a najdou […]

Dýňové pyré nezavařujte. Mohlo by způsobit botulismus
Rady a tipy

Dýňové pyré nezavařujte. Mohlo by způsobit botulismus

Koncem srpna odstartovala dýňová sezona. Mnozí se již nemohli dočkat, až začnou ze svých zahrádek sklízet první (zpravidla oranžové) plody dorůstající různorodých velikostí. Sezona dýní je obdobím, kdy se doma začínáme vítat s podzimem, a zároveň […]

Vyvarujte se chyb při zavařování okurek. Pak to pro vás bude hračka
Rady a tipy

Vyvarujte se chyb při zavařování okurek. Pak to pro vás bude hračka

Pokud je v rodině vyzkoušený recept, pak je zpracování okurek hračkou. S cenami, které jsou dnes v obchodech, se k vlastnímu zpracování zeleniny vrací stále více lidí. Velkou roli hraje i pocit, že si člověk něco udělá sám. Pro […]