Šumava: Příběh chleba, který připomíná zasněžené hory
Patří mezi stálice českých pekáren a většina z nás jej má doma. O čem je řeč? O chlebu Šumava, který se na Kampě pekl již v roce 1850. Chléb Šumava se peče stále podle stejné […]
Patří mezi stálice českých pekáren a většina z nás jej má doma. O čem je řeč? O chlebu Šumava, který se na Kampě pekl již v roce 1850. Chléb Šumava se peče stále podle stejné […]
Také jste se ve škole učili, že muchomůrka červená patří mezi jedovaté houby? Ve větším množství určitě, ale v menších dávkách může mít naopak léčivé účinky. To, co kmenové národy vědí už dávno, začíná nyní potvrzovat […]
Vytvořen byl v roce 1898. Nejstarší dort na světě teď už nejspíš nevyvolává u nikoho žádné velké chutě, i tak se ale jedná o raritu. Dílo, které bylo původně připraveno jako svatební dort, přežilo dokonce […]
Tvarůžky nebo také syrečky jsou smradlavým českým pokladem, který lidi dělí na dva tábory – jejich milovníky a odpůrce. Pokud se řadíte do první skupiny a máte rádi tvarůžkové aroma i chuť, není nic snazšího […]
Snad každý si za svůj život koupil něco v automatu, to není nic neobvyklého. Nejčastěji jde o balené pochutiny a nápoje, avšak připravit vám může také čerstvou kávu. Věděli jste, že si do automatu můžete zajít […]
Svatým grálem mnoha lidí je nesmrtelnost. K té se sice zatím nepřibližujeme, ale existují způsoby, jak si život co možná nejvíce prodloužit. Jedním z nich by mohl být i přerušovaný půst. Je přerušovaný půst více […]
Vědci vyvinuli rostlinné steaky z hráškového proteinu, které mají stejné výrazné mramorování tuku jako skutečné maso. Falešný steak, vyvinutý ve Švýcarsku, používá hrachový protein pro červené „maso“ a emulzi oleje ve vodě pro tenké linie […]
Známe ji asi úplně všichni a jen málokdo z nás jí dokáže odolat. Horká čokoláda přijde vhod nejen v chladných dnech, kdy přinese příjemné prohřátí se sladkou tečkou navrch. Je výborná i jen tak, kdykoli […]
Když si v restauraci objednáte rybu, zpravidla k ní dostanete kousek citronu. Mnoho lidí si citron k rybě dává i doma. Možná to tak děláte i vy. Ale víte vlastně proč? A není to jen […]
Konzumace potravin s vysokým obsahem cukru a následné výkyvy hladiny glukózy v krvi můžou zhoršit průběh nemocí a stárnutí. Podle biochemičky Jessie Inchauspe však stačí několik jednoduchých kroků, které glukózu vyrovnají a výrazně zlepší vaše […]
Copyright © 2025 | Jimeto.cz