okurky
Pochutiny

Znojemské okurky: Pýchu Znojma nahradila turecká výroba. Co do kvality se nedá s tou českou srovnávat

Když kupované okurky, tak jedině ty ze Znojma. To bylo dlouhá léta zažité pravidlo v mnoha českých domácnostech a lidé si rádi i připlatili, aby si na křupavé kyselé dobrotě pochutnali. Bohužel, dnes už se dají […]

Balkánská kuchyně: Kotlík, kde jsou smíchány různé kultury. Takto vypadá ta pravá gurmánská verze
Světové kuchyně

Balkánská kuchyně: Kotlík, kde jsou smíchány různé kultury. Takto vypadá ta pravá gurmánská verze

Balkán obývají lidé, kteří žijí své životy s celou řadou potěšení a k těmto potěšením patří i gurmánské zážitky. To nejtypičtější, co tato kuchyně nabízí, je velké množství kořeněného, grilovaného masa podávaného s rozmanitým výběrem […]

Tureckou kuchyni netvoří pouze kebab. V Anatolii lze ochutnat i mnohé další dobroty
Světové kuchyně

Tureckou kuchyni netvoří pouze kebab. V Anatolii lze ochutnat i mnohé další dobroty

Pro české turisty je Turecko oblíbenou destinací, neboť se jedná o nepříliš vzdálenou, ale poměrně exotickou zemi na hranicích Evropy a Asie. Co zde ale během dovolené vlastně ochutnat? Historie turecké kuchyně Na podobu současné […]

Baklava: asijský pokrm, který dostane milovníky sladkostí
Pochutiny

Baklava: asijský pokrm, který dostane milovníky sladkostí

Baklava je tradiční sladký pokrm z Asie, který tvoří tenké těsto, různé druhy ořechů (používány jsou především vlašské) a cukernatý sirup. Hledáte-li tedy tip na nový dezert, nechte se inspirovat. Historie baklavy Existuje mnoho teorií, […]

Turecký pokrm Kebab
Světové pokrmy

Kebab: turecký pokrm, jenž „boduje“ i u nás

Kebab je tradičním masným pokrmem, který pochází z oblasti Přední Asie. Především během 20. století se navíc rozšířil i do dalších oblastí světa a dnes zažívá „boom“ rovněž v České republice. Stručná historie kebabu Původ […]