Turecka_kava
Zdraví

Pravá turecká káva má specifickou přípravu. Zbylý lógr ještě v domácnosti využijete

Turecká káva patří mezi oblíbené druhy kávy u nás, ale málokdo ji umí připravit tak, jak se opravdu má dělat. Správně se turecká káva vaří v džezvě. Jedná se o jednu z nejstarších metod vaření […]

Jak připravit štědrovečerní tabuli: Nezapomeňte na ubrus a dejte pozor na množství příborů
Rady a tipy

Jak připravit štědrovečerní tabuli: Nezapomeňte na ubrus a dejte pozor na množství příborů

Většina z vás už nejspíš má jistou představu o tom, co všechno se bude nacházet na štědrovečerním stole. Už víte, zda budete jíst kapra, nebo kuřecí řízky, máte napečeno několik druhů cukroví. Víte ale, do […]

Ozdobte svůj stromeček jedlými ozdobami. Skvěle vypadají a dětem uděláte radost
Rady a tipy

Ozdobte svůj stromeček jedlými ozdobami. Skvěle vypadají a dětem uděláte radost

Zdobení vánočního stromku tradičně připadá na Štědrý den dopoledne. Někteří lidé sice věší ozdoby na stromek už dříve, pokud ale ještě nazdobeno nemáte, možná vás letos inspirujeme k něčemu novému. Napadlo vás využít jedlé ozdoby […]

zampone
Světové pokrmy

Italská delikatesa na Nový rok. Dejte tentokrát přednost vepřovému zampone pro hojnost a čočce pro štěstí

Velká prasečí noha vypadá na talíři trochu podivně a pro cizince, který má spojenou Itálii hlavně se zdravou středomořskou stravou, se může toto jídlo zdát až neuvěřitelné. Pravdou je, že chutná dobře, a porce se […]

Jedení rukama je základem indické kultury: Tradice pochází z ájurvédského učení, kdy každý prst na ruce má svůj význam
Zajímavosti

Jedení rukama je základem indické kultury: Tradice pochází z ájurvédského učení, kdy každý prst na ruce má svůj význam

I u nás je běžné, že se do některých jídel s chutí pustíme spíše holýma rukama než příborem. Co třeba pečené kuře, které je přece daleko pohodlnější vzít do ruky, než ho pižlat vidličkou a […]

Keňa a masajský rituál pití kravské krve: Bohatství je posuzováno podle velikosti stáda a krev se konzumuje čerstvá
Zajímavosti

Keňa a masajský rituál pití kravské krve: Bohatství je posuzováno podle velikosti stáda a krev se konzumuje čerstvá

Masajové jsou polonomádský pastevecký kmen, který sídlí v Keni a v některých částech severní Tanzanie. Tento kmen žije v drsných přírodních podmínkách a umí využít všechny dostupné zdroje, které dokáže začlenit do jídelníčku a také […]

Opilý sýr: Zamilují si ho fanoušci červeného vína. Nevšední gurmánský zážitek s přes 100 let starou válečnou historií
Mléčné výrobky

Opilý sýr: Zamilují si ho fanoušci červeného vína. Nevšední gurmánský zážitek s přes 100 let starou válečnou historií

Sýr je klasickou pochoutkou k popíjení vína a jsou země, kde se běžně dává na stůl po hlavním jídle, aby si hodovníci ještě mohli u stolu posedět, pobavit se a trochu si zamlsat. Delikátní tečka […]