Hákarl: Fermentovaný žralok páchne po moči. Na Islandu je považován za lahůdku
Recepty

Hákarl: Fermentovaný žralok páchne po moči. Na Islandu je považován za lahůdku

Pokud někdy budete mít možnost navštívit Island, jedním z nezapomenutelných zážitků rozhodně může být ochutnání pokrmu s názvem hákarl. Ve skutečnosti mnoho lidí právě kvůli tomu do země cestuje. Jde o fermentované kousky žraloka, na […]

Lasagne sice nepatří k nejrychlejším receptům, na výsledku si ale o to víc pochutnáte
Recepty

Lasagne sice nepatří k nejrychlejším receptům, na výsledku si ale o to víc pochutnáte

Pravděpodobně každý z vás ví, jak chutnají lasagne. Dali jste si je někdy v restauraci nebo si je připravujete i doma. Víte ale, jaká je historie tohoto zapékaného receptu? Původ slova lasagne lze vysledovat až […]