Velikonoční hrudka: Slovenský pokrm z vajíček
Ačkoli jsou k nám Slováci velmi blízko, jejich velikonoční zvyky se v mnohém liší. A to nejen v tradicích, ale také v tom, co se u nich na svátky podává. Většina rodin na Slovensku si […]
Ačkoli jsou k nám Slováci velmi blízko, jejich velikonoční zvyky se v mnohém liší. A to nejen v tradicích, ale také v tom, co se u nich na svátky podává. Většina rodin na Slovensku si […]
Slovensko má nejen bohatou historii a krásnou přírodu, ale také zajímavou kuchyni, která odráží mnoholetý vývoj a vlivy různých kultur. Zjistěte, jakým trikem dostal Ludvík XVI. mezi lid brambory a proč se pivo těšilo takové […]
Tradiční slovenskou kapustnicu jsem poprvé ochutnala už jako malá holka a hned jsem si ji zamilovala, ačkoliv jsem patřila k vybíravým dětem a zelí nepatřilo zrovna k mým oblíbeným ingrediencím. V kapustnici ale dostává tato […]
Brynzové halušky jsou tradičním pokrmem našich slovenských sousedů. Samozřejmě se však připravují v mnoha úpravách. My si dnes uvaříme cuketové halušky. Ale co začít tím, kdy se vlastně halušky poprvé objevily? Oficiální slovenské zdroje zasazují konzumaci […]
Korbáčik je polotvrdý pletený sýr, který je u nás velmi oblíbený. Ačkoli je chutný, neměli byste ho konzumovat denně, protože obsahuje mnoho soli. Původ korbáčiku Tento sýrový produkt pochází patrně ze Slovenska, i když před […]
Žemlovka s jablky patří mezi tradiční české pokrmy. Můžete nicméně využít i další ingredience a jablka je vlastně možné úplně vynechat. Původ žemlovky Žemlovka, které se říká rovněž zemlbába, je typickým pokrmem české a slovenské kuchyně. […]
Brynza je měkký sýr z ovčího mléka, který je u nás spojován především se Slovenskem a má široké využití v kuchyni. Obsahuje ale také mnoho účinných látek. Původ brynzy Ačkoliv je u nás brynza spojována především […]
Pirohy jsou nekynuté knedlíky, které si oblíbí milovníci sladkých i slaných jídel. Že jste je doposud neochutnali? Tak se s nimi pojďte seznámit. Původ pirohů Ačkoli název „pirohy“ slyšel zřejmě každý, je poměrně překvapující, že mnoho […]
Houby aktuálně rostou, takže si lze domů přinést plný košík. Doma pak může být k obědu výtečná houbová smaženice, jíž si lze připravit i dosti netradičně. Houbová smaženice jako typicky české jídlo Smaženice patří mezi pokrmy, […]
Bramboráky jsou neodmyslitelnou součástí tradiční české kuchyně. Připravit si je přitom lze v mnoha variantách, z nichž některé jsou dokonce sladké! Něco málo z historie Brambory se v Evropě mohly začít konzumovat až po Kolumbově objevení Ameriky, neboť […]
Copyright © 2024 | Jimeto.cz