Jak snadno a levně zakonzervovat zeleninu? Pomůže vám sůl i sádlo
Rady a tipy

Jak snadno a levně zakonzervovat zeleninu? Pomůže vám sůl i sádlo

Pro naše babičky bylo velmi důležité využít období hojnosti a dostupné potraviny si uchovat na horší časy. Dnes již sice můžeme většinu surovin pořídit celoročně, ale zelenina ze supermarketu se zkrátka nedá srovnávat s tou domácí. […]

veprove sadlo
Cukroví

Sádlo se vrací do kuchyní. Upečte si tradiční staročeské vánoční sádlovky

Kromě smažení křupavých bramboráčků nebo lahodných vepřových řízků lze sádlo uplatnit i do těst a je možné ho přidávat i do staročeského vánočního cukroví. Sádlo je dokonce zdravější než máslo Tento tuk má sice svou […]

skvarky
Maso

Domácí škvarky a sádlo můžete mít i v případě, že nemáte v chlívku čuníka

Ještě na přelomu století bylo sádlo označováno za nezdravé a jeho konzumace zárukou obezity a zvýšeného cholesterolu. Dnes už to neplatí, a naopak je sádlo při tepelné úpravě považováno za zdravější než máslo. Pokud nechcete […]

pomazánka na chlebu
Maso

Jednoduchá škvarková pomazánka z vlastnoručně vyškvařeného sádla potěší, zasytí a zahřeje

Škvarky se u nás nejčastěji získávají vyškvařením vepřového sádla. Přestože se škvarky dají koupit u řezníka nebo v supermarketu, většina lidí si zakládá na tom, že si je vyškvaří doma. A není to nic složitého. Sádlo se […]