Rybí tatarák je zdravá pochoutka, při přípravě ale musíte dbát na řadu pravidel
Recepty

Rybí tatarák je zdravá pochoutka, při přípravě ale musíte dbát na řadu pravidel

Někdo tatarák miluje, někdo se mu vyhýbá. Někteří lidé mají z konzumace syrového masa strach. Pokud je ale pokrm připravený správně, není se čeho bát. Vyzkoušejte si doma udělat vynikající rybí tatarák, který je v […]

Shiokara: Na mořských plodech nakládaných v jejich vlastních vnitřnostech si v Japonsku pochutnávají
Ryby a mořské plody

Shiokara: Na mořských plodech nakládaných v jejich vlastních vnitřnostech si v Japonsku pochutnávají

Shiokara je tradiční japonský pokrm. Místní lidé ho milují a narazit na něj můžete v restauracích po celé zemi, cizince ale na první pohled neláká. Nevypadá totiž příliš chutně. A ve chvíli, kdy zjistíte, z […]

Treska na grilu: Ryba s bylinkovým máslem chutná skvěle s pečenou zeleninou i bramborovým salátem
Recepty

Treska na grilu: Ryba s bylinkovým máslem chutná skvěle s pečenou zeleninou i bramborovým salátem

Treska je nejen chutná ryba, ale také poskytuje řadu významných zdravotních výhod. V létě si ji můžete připravit i na grilu. Vyzkoušejte si rybu udělat s bylinkovým máslem a česnekem podle následujícího receptu . Ryby […]

Při výběru lososa je důležité hlídat si jeho původ. Ten z moře bude vždy chutnat lépe
Ryby a mořské plody

Při výběru lososa je důležité hlídat si jeho původ. Ten z moře bude vždy chutnat lépe

Máte rádi ryby? Jsou zdravé, chutné a dietní. Velmi oblíbený je i u nás v České republice losos, kterého můžete koupit téměř v každém supermarketu. Jde o trochu dražší rybu, je nicméně kvalitní a pochutnáte […]

Garum: Rybí omáčka, kterou milovali v antickém Římě. Překonáte silný zápach a připravíte si ji také?
Recepty

Garum: Rybí omáčka, kterou milovali v antickém Římě. Překonáte silný zápach a připravíte si ji také?

Podobně jako dnes kečup nebo majonéza bylo ve starověkém Římě všudypřítomné fermentované rybí dochucovadlo garum. Přestože jeho výrobu provází silný zápach, zachovalo si oblibu do současnosti. Garum zmiňuje i Plinius starší. Popsal jej jako „vybraný […]

Připravte si domácího uzeného lososa. Klíčem je správná kombinace cukru a soli
Recepty

Připravte si domácího uzeného lososa. Klíčem je správná kombinace cukru a soli

Máte rádi chuť uzeného masa? A patříte také k milovníkům ryb? V tom případě byste si doma měli vyzkoušet připravit vynikajícího uzeného lososa. Věřte tomu, že takový kulinářský zážitek rozhodně nezažijete každý den. Uzeného lososa […]