Altamurský chléb: Pečivo s přísnými pravidly, jehož historie je tisíce let dlouhá
Pečivo a těstoviny

Altamurský chléb: Pečivo s přísnými pravidly, jehož historie je tisíce let dlouhá

Altamurský chléb má v Itálii dlouholetou tradici. Jde o jediný chléb, který má v Evropě označení chráněného původu. Pokud ho pekaři chtějí připravit a následně prodávat, musí dodržovat přísná regulační pravidla. První zmínky o chlebu […]

Empanadas: Zapečené taštičky se směsí mají původ už v 16. století. Vyzkoušejte je
Recepty

Empanadas: Zapečené taštičky se směsí mají původ už v 16. století. Vyzkoušejte je

Jejich kořeny sice sahají do Španělska, jedí se ale po celé Jižní Americe. Empanadas jsou oblíbené i v jiných zemích, tradičně se ale konzumují především v těchto oblastech. Jedná se o pečené taštičky plněné hovězím […]

Vídeňský chléb: S přípravou tradičního pečiva vám pomůže pekáč a trochu vody
Pečivo a těstoviny

Vídeňský chléb: S přípravou tradičního pečiva vám pomůže pekáč a trochu vody

Vídeňský chléb je speciální druh pečiva, který se připravuje s pomocí techniky vynalezené v 19. století ve Vídni, píše iFood. Tu nicméně na návštěvě města vymyslel dánský pekař. Chlebu se tak sice říká vídeňský, velmi […]

Nakládané houby vám doma vydrží i měsíce. Pochutnáte si na nich k rizotu i šunkoflekům
Recepty

Nakládané houby vám doma vydrží i měsíce. Pochutnáte si na nich k rizotu i šunkoflekům

Letos jsme byli na houbách už třikrát a pokaždé jsme domů přinesli dva koše plné hub. Nasušeno už máme, bramboračkou jsme přejedení, nastal proto čas na mé oblíbené nakládání a zavařování. Zavařené houby se hodí […]