Koktejl Bloody Mary: Jeho původ je stejně zajímavý a rozmanitý jako jeho ingredience
Nápoje a alkohol

Koktejl Bloody Mary: Jeho původ je stejně zajímavý a rozmanitý jako jeho ingredience

Vodka a rajčatová šťáva. To jsou základní ingredience, z nichž se skládá oblíbený koktejl Bloody Mary. Stejně tak důležité je ale koření a další dochucovadla, která dodají koktejlu tu pravou pikantnost. A možná pomohou i […]

Susena_rajcata
Zdraví

Dehydratace potravin: Proces, který šetří vaši peněženku a má mnoho zdravotních výhod

Pociťujete při pohledu na regály se sušenými potravinami nedůvěru? Tak si přečtěte následujcí článek. Dehydratace potravin vám totiž může ušetřit peníze a snížit množství odpadu Dle serveru Popular Science téměř 32 % nakoupených potravin v […]

Jeho kouzlo objevili poprvé na Jindřichohradecku. Připravte si i vy neodolatelný žahour
Recepty

Jeho kouzlo objevili poprvé na Jindřichohradecku. Připravte si i vy neodolatelný žahour

Červenec a srpen jsou časem borůvek. Pokud jste také vyrazili na sběr, či se teprve chystáte, určitě si část těchto lesních plodů vyhraďte na žahour, který dodá šmrnc tvarohovým knedlíčkům i palačinkám. Základem žahouru jsou […]

Polévka tří sester: Stojí za ní legenda, která odkazuje na moudrost starých indiánů. Přinášíme recept
Luštěniny

Polévka tří sester: Stojí za ní legenda, která odkazuje na moudrost starých indiánů. Přinášíme recept

Následující příběh a polévka odkazují na moudrost starých indiánů a jejich tradice. Kukuřice, fazole a dýně byly po staletí základem jídelníčku mnoha indiánských kmenů a legenda O třech sestrách alegoricky přibližuje způsob jejich výsadby. Následující […]

Zuppa_Toscana
Recepty

Zuppa toscana vás zasytí i zahřeje. Inspirujte se a připravte si tuto krémovou italskou specialitu

Velmi populární polévka zuppa toscana je italský pokrm uvařený z klobásy, brambor, kapusty, slaniny a smetany. A dle těch, kteří ji ochutnali, byste ji mohli jíst každý den. Jak název napovídá, je tato polévka inspirována […]

Barvy a čerstvost v jednom. Vyzkoušejte crudités: francouzský předkrm plný zeleniny
Recepty

Barvy a čerstvost v jednom. Vyzkoušejte crudités: francouzský předkrm plný zeleniny

Čekáte hosty a hledáte na přípravu jednoduchý a přitom zdravý předkrm? Nebo máte chuť na lehkou a rychlou večeři? Zkuste místo klasické obložené mísy crudités – francouzský předkrm plný zeleniny. Jednoduché a elegantní crudités je […]

Plumlovský řízek: Nezaměnitelná moravská delikatesa, kterou lidé milují již přes půl století         
Recepty

Plumlovský řízek: Nezaměnitelná moravská delikatesa, kterou lidé milují již přes půl století         

Plumlovský řízek je gastronomická specialita, která si získala srdce mnoha lidí na Moravě. Ostatním se však může zdát kombinace řízku, volského oka, sýru a kečupu minimálně zarážející. Plumlovský řízek je oblíbenou pochoutkou na Prostějovsku, v […]

Pražská vejce nechyběla na žádném večírku Adiny Mandlové. Příprava je geniálně jednoduchá
Celebrity

Pražská vejce nechyběla na žádném večírku Adiny Mandlové. Příprava je geniálně jednoduchá

Adina Mandlová zanechala ve světě filmu a divadla nezapomenutelnou stopu. Chvíle slávy a obdivu se ale střídaly se zatracením a obviněním z kolaborace. Zavzpomínejte na slavnou herečku jejím oblíbeným receptem. Adina Mandlová se narodila roku 1910 […]