Zdravější sladké potěšení: Jak vyrobit hnědý cukr z bílého? I doma to jde snadno a rychle
Pochutiny

Zdravější sladké potěšení: Jak vyrobit hnědý cukr z bílého? I doma to jde snadno a rychle

Cukr je základní složkou každé kuchyně. Jenomže klasický bílý je poslední dobou mnoha lidmi přezdívaný bílý jed a čím dál oblíbenější jsou cukry třtinový a hnědý. Pokud i vy rádi hnědý cukr využíváte, není nic […]

Nakládaná cibule snadno a rychle. Vše, co potřebujete vědět, v několika snadných krocích
Rady a tipy

Nakládaná cibule snadno a rychle. Vše, co potřebujete vědět, v několika snadných krocích

Cibule je základem každé kuchyně. Ať už používáte raději klasickou, nebo červenou, jde o základ téměř každého pokrmu. Kusy cibule se přidávají do sklenic při nakládání okurek či paprik. Nebo se dá cibule naložit i […]

Jak dlouho v lednici (ne)uchovávat zbytky? Prozradíme, co je pro vaše zdraví ještě vhodné
Domácnost

Jak dlouho v lednici (ne)uchovávat zbytky? Prozradíme, co je pro vaše zdraví ještě vhodné

V lednici jídlo samozřejmě vydrží o něco déle, než když ho necháme jen tak na lince. Bakterie se v teplejším prostředí mnohem rychleji množí a dochází ke zkažení. Jenomže ani v lednici nevydrží věčně. Jak […]

Jarní cibulka: Co s ní, aby vydržela dlouho čerstvá a chutná?
Rady a tipy

Jarní cibulka: Co s ní, aby vydržela dlouho čerstvá a chutná?

Jarní cibulka je skvělou náhradou cibule, ať už bílé, nebo červené. Samozřejmě pod maso se hodí nakrájet cibuli velkou, ale jarní cibulka se zelenými listy, které se dají také konzumovat, je ideální třeba na brambory, […]