Naučte se pokrmy servírovat jako profík: Vyberte vhodné nádobí, omáčkou maso i přílohu jen pokapejte
Rady a tipy

Naučte se pokrmy servírovat jako profík: Vyberte vhodné nádobí, omáčkou maso i přílohu jen pokapejte

Skvělí kuchaři se od těch dobrých odlišují nejen svým kuchařským uměním, ale také schopností umělecky poskládat a prezentovat svůj pokrm. Naučte se aranžovat svá jídla tak, že oslní hned na první pohled. Než se ponoříte […]

sele
Maso

Cochinillo asado: Pečené sele je španělským gastronomickým dědictvím. Jeho tradice ale kvůli ochraně zvířat upadá

Pečené sele bylo ve Španělsku dlouho považováno za standardní kulturně-gastronomické dědictví Segovianů. Zároveň jde o jednu z velice sporných tradic, která má nakročeno k zániku. Pečené selátko je sice pověstné šťavnatým masem, jemnou a křupavou kůží a […]

kure
Recepty

Peruánské kuře se dočkalo moderní variace a stalo se jedním z nejoblíbenějších jídel ve Spojených státech

Původně se kuřecí pokrm „Pollo a la Brasa“ připravoval na dřevěném uhlí na grilu. Maso bylo na povrchu téměř černé, ochucené jen solí a jedlo se rukama. Až do sedmdesátých let minulého století šlo o […]

paliva_paprika
Rady a tipy

Jak uhasit požár v ústech po pálivém jídle. Voda určitě nezabere

Jsou lidé, kteří umí pálivé jídlo pozřít, jako by šlo o nevýrazný kousek zeleniny. Ale na druhou stranu je většina lidí pálivostí pokrmu na talíři zaskočená. Často může jedlíka překvapit omáčka nebo koření. Problém může […]