Buddhova ruka: Voňavé ovoce svým vzhledem připomíná vetřelce. Je chutné a má významnou symbolickou hodnotou
Ovoce

Buddhova ruka: Voňavé ovoce svým vzhledem připomíná vetřelce. Je chutné a má významnou symbolickou hodnotou

Voní jako levandule, chutná po citronové kůže a vypadá jako zkřehlý pařát z vašich nočních můr. O čem je řeč? O ovoci, kterému se přezdívá Buddhova ruka a které může mít prsty v každém květináči. […]

Opilé krevety: Tento gurmánská zážitek skrývá jedno odpudivé tajemství. Krevety se podávají zaživa
Ryby a mořské plody

Opilé krevety: Tento gurmánská zážitek skrývá jedno odpudivé tajemství. Krevety se podávají zaživa

Čína je zemí známou pro netradiční pokrmy. Pokud patříte mezi odvážlivce a milovníky dobrodružství, kteří neváhají ochutnat ledacos, pak si právě tady zaručeně přijdete na své. Čína je totiž zemí neomezených možností, pokud jde o […]

Po nízkotučném jídle budete mít větší hlad, než kdybyste nejedli vůbec. Odborníci vysvětlují proč
Hubnutí

Po nízkotučném jídle budete mít větší hlad, než kdybyste nejedli vůbec. Odborníci vysvětlují proč

Většina lidí by pravděpodobně považovala zdravou nízkotučnou svačinu za lepší variantu, než být úplně bez jídla. Podle odborníků však může naopak vyvolat ještě větší pocit hladu. Psychologický trik Je to proto, že označení jako „zdravá“ […]

Fesikh: Nesprávná příprava této páchnoucí egyptské pochoutky může mít smrtelné následky
Světové pokrmy

Fesikh: Nesprávná příprava této páchnoucí egyptské pochoutky může mít smrtelné následky

Až se příště vydáte na dovolenou do Egypta, který se každoročně stává cílem mnoha turistů z celé země, neodjíždějte zpátky domů, dokud v sobě nenajdete odvahu ochutnat místní oblíbenou nevábně páchnoucí dobrotu. Málokdo z místních […]

Polévka ze žraločích ploutví: Pojí se s ní temné stránky i nehumánnost. Proto je v některých zemích zakázaná
Ryby a mořské plody

Polévka ze žraločích ploutví: Pojí se s ní temné stránky i nehumánnost. Proto je v některých zemích zakázaná

Starověké tradiční jídlo, které i nadále zůstává populární navzdory tomu, že kvůli jeho přípravě ročně přijde o život několik desítek milionů zvířat. To je stinná stránka oblíbené čínské pochoutky, která v mnohých vyvolává odpor. Jedním […]

Zelené versus černé olivy: Milovníky oliv rozdělují na dva tábory. Liší se nejen zpracováním
Ovoce

Zelené versus černé olivy: Milovníky oliv rozdělují na dva tábory. Liší se nejen zpracováním

Pokud se řadíte mezi milovníky oliv, pravděpodobně preferujete olivy černé, nebo zelené. Rozdíl totiž není jen v jejich barvě, ale také v chuti. A to není vše, v čem se od sebe odlišují. Olivy jsou […]

Salacca Zalacca je populární „hadí ovoce“. Domněnky o tom, že je jedovaté, budí u lidí respekt dodnes
Ovoce

Salacca Zalacca je populární „hadí ovoce“. Domněnky o tom, že je jedovaté, budí u lidí respekt dodnes

Přestože je hadí ovoce plné vitaminů a dalších prospěšných látek, chvíli trvalo, než si na něj lidé zvykli a přestali k němu přistupovat opatrně. V minulosti se často domnívali, že je jedovaté. Zajímavá chuť i […]

Wazwan: Kašmírská kuchyně s bohatou historií. Takto vypadá v podobě ďábelských kuchařů z Kašmíru
Světové pokrmy

Wazwan: Kašmírská kuchyně s bohatou historií. Takto vypadá v podobě ďábelských kuchařů z Kašmíru

Wazwan je kašmírská kuchyně, která je jedinečnou a neoddělitelnou součástí tradiční kašmírské kultury. Jde o poměrně složité kuchařské umění, které umí jen omezená kasta velice ceněných kuchařů. O tradici Wazwan může obsahovat 7 až 36 […]