Margarín, máslo i ghí mají svá rizika. Ani s přepuštěným máslem to nepřehánějte
Mléčné výrobky

Margarín, máslo i ghí mají svá rizika. Ani s přepuštěným máslem to nepřehánějte

Někteří lidé nedají dopustit na margaríny, jiní si raději na chleba namažou klasické máslo. A pak je tu ještě ghí, tedy čistý máselný tuk. Která z těchto potravin je nejzdravější a jaký je vlastně jejich […]

Kvíz: Patříte k milovníkům českých jídel? Zjistěte, co víte o naší kuchyni
Zajímavosti

Kvíz: Patříte k milovníkům českých jídel? Zjistěte, co víte o naší kuchyni

Česká kuchyně je plná skvělých receptů. Ačkoli mnoho lidí si potrpí spíše na zahraniční jídla, stále je velká část Čechů, kteří přijdou do restaurace a automaticky si objednají guláš se šesti knedlíky nebo svíčkovou. Jak […]

Barevná dieta: Dopřejte si všechny barvy duhy. Nemá to prakticky žádné nevýhody
Rady a tipy

Barevná dieta: Dopřejte si všechny barvy duhy. Nemá to prakticky žádné nevýhody

Pokud jste ještě neslyšeli o dietě podle barev, možná budete příjemně překvapeni tím, že díky ní můžete zhubnout i několik kilogramů za měsíc. Zní to možná neuvěřitelně, ale pokud se budete při konzumaci jídla řídit […]

Vlaštovčí hnízda: Zapomenutá delikatesa, kterou měl rád Jan Werich
Zajímavosti

Vlaštovčí hnízda: Zapomenutá delikatesa, kterou měl rád Jan Werich

V asijských zemích se můžeme setkat s celou řadou nevšedních pokrmů, které nám někdy mohou připadat až odpudivé. Jedním z těch nejpodivnějších a zároveň nejdražších jsou vlaštovčí hnízda. Vlaštovčí hnízda jsou jednou z nejzajímavějších a nejdražších pochoutek na […]

Fidorka je mnohem starší, než si myslíte. Ta největší vytvořená vážila 20 kilogramů
Zajímavosti

Fidorka je mnohem starší, než si myslíte. Ta největší vytvořená vážila 20 kilogramů

Ročně se jich prodá několik desítek milionů. Kulatá sušenka Fidorka se začala vyrábět už v 19. století. I když nám to dnes zní možná neuvěřitelně, tahle pochoutka se opravdu konzumuje už tak dlouho a skrývá […]

Tipy, s čím si dát zdravé cuketové nudle. Vychutnáte si i ty ze sladkých brambor
Zajímavosti

Tipy, s čím si dát zdravé cuketové nudle. Vychutnáte si i ty ze sladkých brambor

Spiralizér je něco, co by nemělo chybět v žádné kuchyni. Jde o malý nástroj, pomocí kterého můžete nakrájet nejrůznější zeleninu na tenké a velmi dlouhé nudličky. Využít se dá prakticky na kteroukoli potravinu, která vás […]

Hermelín se k nám dostal původně z Francie. I tam ale sýry dělala žena českého původu
Zajímavosti

Hermelín se k nám dostal původně z Francie. I tam ale sýry dělala žena českého původu

Hermelín patří v České republice k velmi oblíbeným sýrům. Hodí se k pečivu, dá se obalit a smažit, grilovat, ale také konzumovat jen tak samotný na obložených talířích. Jaká je ale vlastně historie tohoto vynikajícího […]

Rýže, vajíčka a okurky do mrazáku nepatří. A několik dalších potravin raději také vynechte
Zajímavosti

Rýže, vajíčka a okurky do mrazáku nepatří. A několik dalších potravin raději také vynechte

Často nakoupíme nějaké ty potraviny do zásoby a pak je dáváme do mrazáku, abychom je měli na jiný den. Nebo nám nějaké to jídlo zbyde a my víme, že si ho dáme až časem. Existuje […]