Norská káva: Nebojte se přidat do kávy vajíčko. Bude jemná a v chuti nepoznáte rozdíl
Zajímavosti

Norská káva: Nebojte se přidat do kávy vajíčko. Bude jemná a v chuti nepoznáte rozdíl

Norská nebo také skandinávská vaječná káva je nápoj, který je mezi milovníky kofeinu v zahraničí velmi oblíbený. Při přípravě této kávy se rozemletá zrna smíchají se syrovým vejcem. Směs se pak přidá do vody a […]

Vodní kámen v konvici i v kávovaru je vážný problém. Dbejte na prevenci
Zajímavosti

Vodní kámen v konvici i v kávovaru je vážný problém. Dbejte na prevenci

Vodní kámen trápí každou domácnost. Usazuje se především ve stojaté vodě a výrazný problém způsobuje u spotřebičů, jako jsou rychlovarná konvice nebo kávovar. Jak provést efektivní odvápnění, jak často ho dělat a jak se před […]

Epsomská sůl: Pomůže vám s hubnutím i nervovými problémy. Využití má i v zahradě
Zahrada

Epsomská sůl: Pomůže vám s hubnutím i nervovými problémy. Využití má i v zahradě

Epsomská sůl má mnoho využití, v kuchyni se překvapivě ale používá jen minimálně. Tento druh soli se nekonzumuje. Používá se v kosmetice, především jako sůl koupelová, a má blahodárný vliv na lidské zdraví. Své kouzlo […]

Tarhoňa: Objevte oblíbenou surovinu kočovných národů. Dnešní maďarská kuchyně se bez ní neobejde
Recepty

Tarhoňa: Objevte oblíbenou surovinu kočovných národů. Dnešní maďarská kuchyně se bez ní neobejde

Tarhoňa je jídlo typické především pro maďarskou kuchyni. Někdy se jí přezdívá také těstovinová rýže, s rýží přitom ale nemá nic společného. Co je vlastně tato potravina zač a jak ji v kuchyni využít? Tarhoňa […]

Nejdražší hranolky světa se podávají s lanýži a posypané zlatem. To se odráží na jejich ceně
Zajímavosti

Nejdražší hranolky světa se podávají s lanýži a posypané zlatem. To se odráží na jejich ceně

Hranolky milují děti i dospělí. Někdy si je dáváme jako přílohu k jídlu, ve stánku na akcích se ale dají obvykle levně koupit i samotné, třeba s kečupem a tatarkou. To ale rozhodně není případ […]

Za dijonskou hořčici vděčíme Římanům. Změnila se ale její klíčová surovina
Zajímavosti

Za dijonskou hořčici vděčíme Římanům. Změnila se ale její klíčová surovina

Dijonská hořčice, známá svou jedinečnou chutí a světle žlutou barvou, má dlouhou historii. V tomto článku se podíváme na její původ, výrobu a změny, kterými prošla, než se stala oblíbenou po celém světě. Tradiční recept […]

Polévka tří sester: Stojí za ní legenda, která odkazuje na moudrost starých indiánů. Přinášíme recept
Luštěniny

Polévka tří sester: Stojí za ní legenda, která odkazuje na moudrost starých indiánů. Přinášíme recept

Následující příběh a polévka odkazují na moudrost starých indiánů a jejich tradice. Kukuřice, fazole a dýně byly po staletí základem jídelníčku mnoha indiánských kmenů a legenda O třech sestrách alegoricky přibližuje způsob jejich výsadby. Následující […]