Špagety carbonara: pokrm z Itálie, který si Češi dělají po svém
Světové pokrmy

Špagety carbonara: pokrm z Itálie, který si Češi dělají po svém

Špagety carbonara jsou italským jídlem, které se proslavilo po celém světě. Na mnoha místech se ovšem příprava dosti liší od původní receptury. Původ špaget carbonara Špagety carbonara jsou jídlem z italské kuchyně, které je rozšířené především […]

Mahlab: poměrně vzácné koření, které je výtečné ve sladkém pečivu
Koření a dochucovadla

Mahlab: poměrně vzácné koření, které je výtečné ve sladkém pečivu

Mahlab je poměrně vzácné koření, které se používá především v oblasti Středomoří. Jedná se o výtečnou surovinu při přípravě sladkých pokrmů. Původ mahlabu Mahlab patří mezi poměrně atypická koření. Vyrábí se totiž ze semen stromu, který […]

Cheesecake: vynikající dezert, který je oblíbený už 2 500 let
Pochutiny

Cheesecake: vynikající dezert, který je oblíbený už 2 500 let

Cheesecake je dosti známým dezertem, který si člověk připravoval už dávno předtím, než se na Zemi objevil jistý Ježíš Nazaretský. Původ cheesecakeu Cheesecake je dezert, jehož původ vás možná překvapí. Pochází totiž ze starověkého Řecka. […]

Sopa de ajo: vynikající španělská česnečka, kterou si lze připravit i u nás
Světové pokrmy

Sopa de ajo: vynikající španělská česnečka, kterou si lze připravit i u nás

Sopa de ajo je španělská česnečka, kterou si můžete připravit i u nás. V českých obchodech totiž seženete všechny potřebné ingredience. Původ španělské česnečky Česnečka je velmi oblíbenou polévkou v mnoha evropských zemích, a to včetně Česka […]

Černý kořen: zdravá zelenina, která prý navíc může zabíjet hady
Zelenina

Černý kořen: zdravá zelenina, která prý navíc může zabíjet hady

Černý kořen je kořenová zelenina z rostliny zvané poněkud atypicky, totiž hadí mord španělský. Přesto je nejen chutný, ale také zdravý. Původ hadího mordu španělského Hadí mord španělský je rostlina z čeledi hvězdnicovitých. Tento poměrně atypický název […]

Piniové oříšky mohou způsobit kovově hořkou pachuť v ústech až na několik týdnů
Semena a ořechy

Piniové oříšky mohou způsobit kovově hořkou pachuť v ústech až na několik týdnů

Piniové oříšky jsou semena stromu borovice pinie. Použít je můžete např. do cukroví, ale měli byste si dát pozor na levné směsi. Původ borovice pinie Piniové oříšky jsou vlastně semena, jež pocházejí ze šištic stromu, […]