Černý kmín je považován za všelék. Navíc má široké uplatnění v kuchyni
Koření a dochucovadla

Černý kmín je považován za všelék. Navíc má široké uplatnění v kuchyni

Černý kmín je označení pro semena rostliny, která se nazývá černucha setá. Jedná se přitom o kuchyňskou ingredienci, jež může pomoci s mnoha neduhy. Původ černuchy seté Černucha setá je rostlina z čeledi pryskyřníkovitých, jejíž původní domovinou […]

Arménská kuchyně patří k nejstarším na světě. Navíc je pestrá a zdravá
Světové kuchyně

Arménská kuchyně patří k nejstarším na světě. Navíc je pestrá a zdravá

Češi stále více zkoušejí etnickou gastronomii. Arménská kuchyně ovšem nebývá předmětem jejich zájmu, což je škoda. Ochutnat lze totiž mnoho tradičních pokrmů, které jsou často zdravé. Původ arménské kuchyně Arménie je zemí na pomezí Evropy […]

Šafrán jako vzácné léčivé koření. K získání 1 kg je potřeba 80 až 200 tisíc květů
Koření a dochucovadla

Šafrán jako vzácné léčivé koření. K získání 1 kg je potřeba 80 až 200 tisíc květů

„Je toho jako šafránu“. Takové rčení říká, že dané věci je velmi málo. Toto koření, které pochází z blizen květů šafránu setého, je skutečně vzácné a drahé. Jídlům ovšem dodává exotickou chuť a navíc je zdravé. […]