Andělská křídla: Upečte si sladké pečivo lehké jako obláček. Ideální ke kávě
Rady a tipy

Andělská křídla: Upečte si sladké pečivo lehké jako obláček. Ideální ke kávě

Andělská křídla jsou v Polsku považována za pečivo sváteční. Dělají se obvykle v době Vánoc a Velikonoc, pečou se ale také na další významné dny, jako jsou narozeniny nebo svátky. Čím dál populárnější se stávají […]

Kvíz: Patříte k milovníkům českých jídel? Zjistěte, co víte o naší kuchyni
Zajímavosti

Kvíz: Patříte k milovníkům českých jídel? Zjistěte, co víte o naší kuchyni

Česká kuchyně je plná skvělých receptů. Ačkoli mnoho lidí si potrpí spíše na zahraniční jídla, stále je velká část Čechů, kteří přijdou do restaurace a automaticky si objednají guláš se šesti knedlíky nebo svíčkovou. Jak […]

Znáte nejdokonalejší kombinace sýrů a ořechů? S takto obloženými talíři hosty nezklamete
Rady a tipy

Znáte nejdokonalejší kombinace sýrů a ořechů? S takto obloženými talíři hosty nezklamete

Pokud chystáte nějakou oslavu nebo jinou společenskou akci, nejspíš přemýšlíte o tom, jak nazdobíte sváteční stůl. Kromě mističek s brambůrky nebo sladkými pochutinami jsou velmi oblíbené také obložené talíře se sýrem. Sýry jsou oblíbenou pochutinou. […]

Pokrmy, které si vychutnáte víc než kdy jindy díky alobalu. Naučte se ho používat
Rady a tipy

Pokrmy, které si vychutnáte víc než kdy jindy díky alobalu. Naučte se ho používat

Alobal je jednou ze základních věcí, kterou by měla být vybavena každá kuchyň. Dají se do něho zabalit svačiny, zároveň ale také udrží jídlo teplé, a proto se v něm často podávají například zabalené tortilly. […]

Unagi: Japonská pochoutka, kterou byste zasyrova nikdy neměli pozřít
Světové pokrmy

Unagi: Japonská pochoutka, kterou byste zasyrova nikdy neměli pozřít

Unagi je netradiční pokrm, který může být v některých případech také velmi jedovatý. Jedná se o sladkovodního úhoře žijícího v Japonsku, který je ve zpracované podobě považován za lahůdku. Syrový ale může být životu nebezpečný. […]