Altamurský chléb: Pečivo s přísnými pravidly, jehož historie je tisíce let dlouhá
Pečivo a těstoviny

Altamurský chléb: Pečivo s přísnými pravidly, jehož historie je tisíce let dlouhá

Altamurský chléb má v Itálii dlouholetou tradici. Jde o jediný chléb, který má v Evropě označení chráněného původu. Pokud ho pekaři chtějí připravit a následně prodávat, musí dodržovat přísná regulační pravidla. První zmínky o chlebu […]

Domácí focaccia: Italský chléb je nenáročný na suroviny, ale technika přípravy vyžaduje trochu cviku
Recepty

Domácí focaccia: Italský chléb je nenáročný na suroviny, ale technika přípravy vyžaduje trochu cviku

Focaccia neboli italský chléb zaujme nenáročností na suroviny. Vlastně k jeho přípravě nepotřebujete drahé ingredience. Vystačíte si s tím, co máte běžně doma. Tento pokrm může být ale o něco náročnější z hlediska přípravy. Nejlépe chutná čerstvý, proto […]