Zázvor pro přípravu čaje
Koření a dochucovadla

Zázvor: zatočí s chřipkou a nachlazením a pomůže i s mnoha dalšími neduhy

Zázvor disponuje velmi výraznou chutí, která některé jedince příliš neoslovuje. Na druhou stranu se nejedná pouze o kuchyňskou ingredienci, ale také o pomocníka, jehož bychom neměli postrádat především v průběhu chladných měsíců. Původ zázvoru není […]

Kurkuma aneb indický šafrán
Koření a dochucovadla

Kurkuma: indické koření s blahodárnými účinky na zdraví

Kurkuma patří mezi exotické koření, které postupem času zdomácnělo i v západním světě. Nejenže totiž dokáže dodat pikantní chuť rozličným pokrmům, ale působí léčivě a má i další využití. Kurkuma aneb indický šafrán Koření s […]

Černá himalájská sůl
Koření a dochucovadla

Černá sůl: zdravější alternativa běžně používané kuchyňské soli

Černá sůl se stává stále častěji používanou alternativou běžné kuchyňské soli. Nejenže je totiž výrazně zdravější, ale zároveň má velmi specifickou vůni a chuť, a to díky vyššímu obsahu síry. Černá sůl: historie a místo […]

Himálajská sůl: začněte solit zdravě!
Koření a dochucovadla

Himálajská sůl: výrazně zdravější alternativa běžné soli

Himálajská sůl má růžovou barvu, čímž se liší od běžné stolní soli. Tento rozdíl však není ani zdaleka nejpodstatnější. Především je totiž výrazně zdravější, takže pokud ji ještě nepoužíváte, začněte. Himálajská sůl vzniká již 200 […]

bílá a zdravá rýže basmati
Obiloviny

Rýže basmati: „královna vůní“, kterou musíte ochutnat

Rýže provází člověk odedávna a v současné době existuje tisíce a tisíce kulturních forem. Jednou z těch, jež patří mezi nejčastěji doporučované, je dlouhozrnný druh zvaný basmati. Původ basmati a rozšíření do světa Rýže je […]