Houbové rekordy: Z největší české pýchavky bylo připraveno více než 100 řízků
Zajímavosti

Houbové rekordy: Z největší české pýchavky bylo připraveno více než 100 řízků

Češi jsou houbový národ. A každý rok se mnoha z nás povede úlovek, kterým se rádi pochlubíme na sociálních sítích. Rekordů v tomto ohledu vznikla celá řada a možná vás překvapí, jak velké houby byly […]

Hříbková omáčka s pomazánkovým máslem: Má jemnou chuť a hodí se k mnoha jídlům
Recepty

Hříbková omáčka s pomazánkovým máslem: Má jemnou chuť a hodí se k mnoha jídlům

Období sběru hub se blíží. Venku je stále dostatečně teplo, zároveň ale také místy pěkně zaprší. Tohle počasí je ideální pro růst hub. Já se každoročně těším především na čerstvé hříbky, ze kterých dělám omáčku. […]

Houbový steak: Korálovec ježatý na první pohled připomíná maso, vychutnají si ho ale i vegetariáni
Recepty

Houbový steak: Korálovec ježatý na první pohled připomíná maso, vychutnají si ho ale i vegetariáni

Korálovec ježatý je houba, kterou můžeme najít i u nás. Obecně je známější pod cizím názvem jako Lion’s mane mushroom, protože svým vzhledem připomíná lví hřívu. Bílá střapatá houba rostoucí obvykle na kmenech stromů má […]

Houba shiitake: Asijský poklad v české kuchyni
Zajímavosti

Houba shiitake: Asijský poklad v české kuchyni

Shiitake je jedlá houba původem z východní Asie. Její název pochází z japonštiny, kde shii označuje strom, na kterém houba roste, a take znamená houba. V posledních letech se výrazně její využívání rozšířilo i v […]

Začala houbařská sezona. Při troše štěstí už teď narazíte na hřiby, daří se především žampionům
Zajímavosti

Začala houbařská sezona. Při troše štěstí už teď narazíte na hřiby, daří se především žampionům

Mnoho lidí si myslí, že houby rostou především na podzim. Pravda ale je, že houbařská sezona začíná už s počátkem března. Svědčí jim totiž déšť a teplo. A toho mají letos v obou případech dostatek. […]