Přepuštěné máslo neboli ghí není vhodné pro každého. Kdo by se ho měl vyvarovat?
Zdraví

Přepuštěné máslo neboli ghí není vhodné pro každého. Kdo by se ho měl vyvarovat?

Přepuštěné máslo je pojem, který se v poslední době skloňuje stále častěji. Je také známé pod termínem ghí. V porovnání s klasickým máslem to přepuštěné neobsahuje vodu, nežlukne a říká se o něm, že má […]

Ghí jako mírně dekadentní surovina, která vylepší i obyčejný pokrm, a ještě poslouží k masáži
Mléčné výrobky

Ghí jako mírně dekadentní surovina, která vylepší i obyčejný pokrm, a ještě poslouží k masáži

Ghí je přepuštěné máslo a je nepostradatelné v indické kuchyni. Je to také šikovná přísada, kterou můžete mít po ruce pro další použití. Ghí se vyrábí pomalým dušením másla, dokud se všechna jeho vlhkost neodpaří […]

Náhražky za klasický olej: Každá z nich má své benefity, takto je můžete vhodně použít ve své kuchyni
Domácnost

Náhražky za klasický olej: Každá z nich má své benefity, takto je můžete vhodně použít ve své kuchyni

Ačkoli v drtivé většině receptů nehraje nejdůležitější roli a je zde tak spíše do počtu, výsledný pokrm by bez jeho přítomnosti zkrátka nebyl ono. Co třeba klasická bábovka? Bez oleje by byla suchá a těžko […]