Levandule ve Francii
Bylinky a rostlinky

Levandule lékařská: krásná, voňavá i zdraví prospěšná rostlina, která má široké uplatnění v kuchyni

Levandule lékařská patří mezi rostliny, které mají opravdu široké využití. Nejenže kladně působí na naše zdraví, ale používána je také v kuchyni, kosmetice, stejně jako při masážích i dalších příležitostech. Odkud levandule lékařská pochází? Levandule […]

čokoládové lanýže
Cukroví

Čokoládové lanýže: výtečná cukrovinka, kterou si připravíte do 30 minut

Čokoládové truffles neboli lanýže jsou lahodnou cukrovinkou, která se u nás mj. uchytila jako vánoční cukroví. Pokud jste je doposud neochutnali, můžete si připravit některou z mnoha existujících variant. Původ čokoládových truffles Čokoládu, resp. kvašená, […]

Jak se šampaňského vyrábí?
Nápoje a alkohol

Šampaňské: legendární šumivé víno

Jen málo alkoholických nápojů je natolik známých po celém světě, jako právě šampaňské. Toto šumivé víno totiž zachutná snad všem milovníkům dobrého pití s puncem tradice. Krátký pohled do historie šampaňského Jak asi každý ví, […]

Quiche - tradiční slaný koláč
Pečivo a těstoviny

Quiche: slaný koláč pro masožravce i vegetariány

Quiche (čti kiš) je slaný a snadno připravitelný koláč, který bývá nejčastěji spojován s Francií. Tradičně se připravuje ze smetany a šunky, ale vytvořit si jej lze v bezpočtu variant. Původ koláče quiche je nejistý […]