Fermentovane_potraviny
Zdraví

Zařaďte do jídelníčku fermentované potraviny. Jsou blahodárné

Dříve se toho o přínosu fermentovaných potravin moc nevědělo, a tak lidé fermentaci používali především ke konzervaci potravin. Nyní je již fermentace spojena s mnoha zdravotními přínosy a přitahuje vědecký zájem. Nakládané okurky, kysané zelí […]

Objevte výhody fermentace a připravte si kvašenou zeleninu
Rady a tipy

Objevte výhody fermentace a připravte si kvašenou zeleninu

Fermentování neboli kvašení je znovu v módě. Tento způsob úpravy potravin má pozitivní vliv na zažívání, zvládnete ho sami doma a prodlouží životnost například zeleniny na několik let. Vyzkoušejte sílu fermentace. Léty prověřený proces Kvašení vzniká […]

Účastníci experimentu pomohli vědcům: Fermentované výrobky mají blahodárný vliv na naše střeva
Zdraví

Účastníci experimentu pomohli vědcům: Fermentované výrobky mají blahodárný vliv na naše střeva

Po tisíce let se různé kultury spoléhaly na kvašení při výrobě chleba a sýrů, uchovávání masa a zeleniny a vylepšování chuti a textury mnoha potravin. Až nyní však vědci objevují, jak moc můžou kvašené výrobky […]