Produkce umělého masa čelí mnoha problémům. I v České republice
Maso

Produkce umělého masa čelí mnoha problémům. I v České republice

Rostoucí počet obyvatel, úbytek zemědělské půdy a sílící tlak na snížení produkce oxidu uhličitého jsou hlavními faktory, které hýbají světem kolem výroby umělého masa. Dočkáme se někdy masa z laboratoří? Co je kultivované maso Místo toho, […]

Je vertikální zemědělství nadějí budoucnosti, nebo jenom drahým výkřikem do tmy?
Zajímavosti

Je vertikální zemědělství nadějí budoucnosti, nebo jenom drahým výkřikem do tmy?

Vertikální zemědělství sice nikdy zcela nenahradí hospodaření na půdě, ale může být alternativou k tradičnímu zemědělství, která přispěje k celosvětovému výnosu potravin. Jaké jsou jeho výhody a nevýhody? Co je vertikální zemědělství? Podle Světového fondu […]

Svišti byli dříve oblíbenou pochoutkou. Tlak na ekologické zemědělství je možná vrátí zpátky na gastronomická menu
Světové pokrmy

Svišti byli dříve oblíbenou pochoutkou. Tlak na ekologické zemědělství je možná vrátí zpátky na gastronomická menu

Svišti u nás již nejsou moc hojní, ale dříve byli ve světě považováni za kulinářskou delikatesu. Jejich maso má na rozdíl od jiné zvěřiny jemnější chuť a navíc odpadá potřeba je průmyslově krmit. Sviští hody […]