Upečte si naan. Tradiční asijský chléb je snadný na přípravu a skvěle chutná
Recepty

Upečte si naan. Tradiční asijský chléb je snadný na přípravu a skvěle chutná

Máte rádi asijská jídla? Pak byste měli určitě vyzkoušet naan. Tento kvasnicový chléb, oblíbený obzvláště v Indii, si můžete snadno připravit i doma. Povíme vám jak. Co je „naan“? Slovo naan má původ v perštině a znamená […]

Nahlédněte pod pokličku tradiční stravy Aboridžinců. Nebudou chybět housenky ani hadi
Světové kuchyně

Nahlédněte pod pokličku tradiční stravy Aboridžinců. Nebudou chybět housenky ani hadi

Domorodí Australané se po tisíce let živili „jídlem buše“ (anglicky bushfood), což je pojem zastřešující stravu z místních plodů, semen, jedlých částí rostlin, hub a živočichů. Pojďme se na jejich tradiční stravu podívat blíže. Pokrmy v souladu […]

Chléb: Čerstvý, zmražený nebo okoralý. Každý z nich se hodí na jiné zdravotní neduhy
Pečivo a těstoviny

Chléb: Čerstvý, zmražený nebo okoralý. Každý z nich se hodí na jiné zdravotní neduhy

Ať už dáváte přednost klasickému světlému, nebo spíš tmavému bochníku chleba, velmi záleží na tom, zda je čerstvý, či mražený. Struktura se totiž v obou případech liší, a co víc, může to mít dopad na […]

Islandský chléb: Netradiční proces pečení s využitím horkých pramenů. V zemi stráví až 24 hodin
Pečivo a těstoviny

Islandský chléb: Netradiční proces pečení s využitím horkých pramenů. V zemi stráví až 24 hodin

Na první pohled obyčejný chleba? Rozhodně ne. Chléb se konzumuje v mnoha kulturách, také tady u nás je to klasika, na kterou nedáme dopustit. Na přípravě chleba nám nepřijde nic zvláštního. Pokud tedy nejde o […]