Vánoční brambory na tři způsoby: Sváteční večeře pro ty, kdo nemají rádi salát
Recepty

Vánoční brambory na tři způsoby: Sváteční večeře pro ty, kdo nemají rádi salát

K Vánocům neodmyslitelně patří velkolepá večeře. Ve většině rodin to bývá rybí polévka a následně potom kapr a bramborový salát. Někteří lidé nahrazují kapra kuřecím řízkem. Co ale dělat, pokud nemáte rádi bramborový salát? Některým […]

Pikantule: Zapečené brambory, které připravíte na mnoho způsobů
Recepty

Pikantule: Zapečené brambory, které připravíte na mnoho způsobů

Pikantule jsou tradiční český pokrm, který se připravuje z brambor zapečených se smetanou, vejci a kořením. Název pravděpodobně pochází od pikantní chuti, kterou pokrmu dodává použité koření a česnek, vysvětluje Vaření. Tento pokrm má své […]

Šťáva z brambor je zdrojem draslíku, vápníku i železa. Má také hodně vitamínu C
Zajímavosti

Šťáva z brambor je zdrojem draslíku, vápníku i železa. Má také hodně vitamínu C

Brambory se dají připravit na nespočet způsobů. Málokdo si ale uvědomuje, že se z nich dá také vymačkat šťáva, která je vynikajícím nápojem plným vitamínů a minerálů. Zkoušeli jste to někdy? Brambory samy o sobě […]

Brambory jsou velmi cenným zdrojem živin. Vyzkoušejte recept na rychlé líné brambory
Recepty

Brambory jsou velmi cenným zdrojem živin. Vyzkoušejte recept na rychlé líné brambory

Každý rodič ví, že občas je velký boj dostat do dítěte pořádné jídlo, protože děti by nejraději jedly jen sladké. Občas ale může kreativní obměna jídla udělat divy a děti přijmou i obyčejné brambory. Navíc […]

Rančerský bramborový salát: Americká verze známého receptu je na přípravu snadná
Recepty

Rančerský bramborový salát: Americká verze známého receptu je na přípravu snadná

Rančerský bramborový salát dělám doma už roky. Když mi poprvé kamarád vysvětloval, co všechno se do něj dává, zdálo se mi to zbytečně překombinované. Dnes už ale vím, že spolu veškeré ingredience dokonale ladí. Rančerský […]

Pravý parmezán se vyrábí v Itálii. Připravte si vynikající zapečené brambory se sýrem
Mléčné výrobky

Pravý parmezán se vyrábí v Itálii. Připravte si vynikající zapečené brambory se sýrem

Parmezán je sýr pocházející z Itálie. Ten pravý se nazývá Parmigiano-Reggiano, samotný pojem parmezán se pak často používá především pro sýry, které ho napodobují, píše History of Cheese. Jaká je ale historie originálního mléčného výrobku? […]