Slovenská herečka Zdena Studenková, kterou u nás proslavila především role v komedii S tebou mě baví svět, oslavila tento rok 68. narozeniny, ale její vzhled by jí mohly závidět i ženy o deset let mladší. Za mladistvou vizáží stojí zdravý životní styl, ale také chirurgické zákroky.
Nechce hrát hospodyně
Podle Zdeny Studenkové je jakousi povinností ženy dbát o svůj zevnějšek, především pohybuje-li se ve veřejném prostoru. U hereček navíc vzhled rozhoduje o typu rolí, které jim režiséři nabídnou.
„Ta krása mě neopouští, protože jsem jednoduše herečka. Herečka, která se rozhodla, že nebude hrát stokilové domácí hospodyňky. Ale stále hraji velké dramatické postavy a je třeba trošku dbát na zjev a na to, aby člověk ze svého typu až tolik nevyšel. Takže díky bohu, že to tak ještě drží,“ odpověděla portálu iDNES na otázku, co pro ni znamená krása.
Zákroky i disciplína
Zatímco některé celebrity by využití estetických zákroků nikdy nepřiznaly, slovenská herečka zastává opačný názor. Snahu o maskování návštěv klinik krásy považuje za směšnou a případné předsudky okolí nijak neřeší.
Spoléhat se jen na moderní zákroky by však bylo hloupé. Hlavně je zapotřebí dodržovat zdravý životní styl a věnovat pozornost tomu, co jíme.
„Musíte vědět, že to, co do sebe dostanete, ze sebe také musíte dostat – doma mám kolo, dříve jsem pro jednu cestovní kancelář předcvičovala klientům, takže toho docela dost o cvičení a stravování vím. Nejdřív si to napracuji ve fitku a pak vím, že si můžu dát koláč,“ prozradila hlavní tajemství štíhlé postavy Blesku.
V kuchyni se pohybuje ráda a s potěšením připravuje pokrmy pro svého o sedmnáct let mladšího muže, muzikanta Braňa Kostku.
Tvarohový koláč podle Zdeny
Zdena Studenková však nedodržuje žádnou striktní dietu a bez výčitek si pochutná i na sladkém. Mezi její oblíbené recepty patří tvarohový koláč Milada, který si nyní můžete připravit i vy. Budete potřebovat:
- 1 kg tučného hrudkovitého tvarohu
- 250 g práškového cukru
- 120 g másla
- 5 lžic krupice
- 5 vajec
- 2 vanilkové cukry
- 1 prášek do pečiva
Oddělené žloutky s cukrem, máslem a tvarohem vyšlehejte do hrudkovité směsi. Můžete použít mixér, ovšem ne tyčový. Krupici smíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte do tvarohu. Nakonec přidejte vyšlehaný sníh z bílků. Koláč pečte na vymazaném a vysypaném plechu při teplotě 190 °C po dobu zhruba 30 až 45 minut. Herečka do těsta ještě přidává sezónní ovoce a rozinky.
Zdroj: iDNES, Blesk, Super, Aha!
Autor: Dominika Jandorová