Pamatujete si Pepu Nemravu, který se proslavil jako jeden z šesti finalistů MasterChef 2020? Byl to jeden z velikých oblíbenců mezi diváky a rozhodně největší mužský favorit onoho ročníku. Vyhrát se mu však nakonec nepodařilo. Přesto se díky účasti v soutěži stal velmi uznávaným kuchařem a zajistil si i velikou sledovanost na sociálních sítích.
Kuchařině se samozřejmě věnuje dál a minulý rok založil společné podnikání s bývalou soupeřkou z MasterChefa Viki.
Život po MasterChefovi
„My s Viki a s naším Sele ví jezdíme vařit už od února do restaurací a občas i k lidem domů. Do této doby jsme to dělali, abychom načerpali zkušenosti. Nyní, když už máme pocit, že si za vaření pro lidi doma můžeme říct i o honorář, tak jsme vytvořili na webu a instagramu nabídku a objednávkový systém a vytvořili jsme službu s jasnými pravidly, co se týká výběru pokrmů, cen a různých dalších možností volby,“ prozradil loni pro eXtra.
Soutěž MasterChef mu však dala nejenom slibnou kariéru a slávu, ale také se mu podařilo během natáčení zhubnout neuvěřitelných 46 kilogramů. Svůj sen stát se kuchařem si plní navzdory rodinné firmě, ve které měl pracovat a později ji i převzít.
Španělský ptáček podle Pepy Nemravy
Na svém instagramu své fanoušky Pepa rád obohacuje osvědčenými recepty, které určitě stojí za to vyzkoušet. Pojďme se podívat na jeden z nich.
„Napadlo mě vám to dnes zpříjemnit poezií, dejte mi prosím vědět, jestli mám své básnické střevo nechat spát, a nebo v básních pokračovat,“ dopsal k video receptu v žertu tento ojedinělý kuchař.
Na španělské ptáčky podle Pepy si připravíme 900 gramů hovězího, nejlépe plec nebo kýtu, 2 vejce uvařená natvrdo, 12 plátků anglické slaniny, 100 gramů slaniny v celku, 2 nakládané okurky, 2 párky nebo klobásky, červenou papriku, cibuli, sádlo, plnotučnou hořčici, lák z okurek, mouku, sůl a pepř.
Maso na plátky naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Vajíčka oloupeme a rozkrojíme každé na čtyři měsíčky. „2 díly hned sníme,“ dodal u videa Pepa. Okurky také rozkrojíme a nakrájíme i párky a papriku. Maso si poklademe slaninou a na tu narovnáme všechny ostatní suroviny. Nejdříve srolujeme náplň do slaniny a poté i do plátku masa, načež jednotlivé ptáčky zavážeme provázkem.
V kastrolu rozehřejeme sádlo a na něm orestujeme slaninu na kostičky, kterou pak vyndáme a dáme bokem. Stejně tak orestujeme i ptáčky, které také vyndáme a dáme stranou.
Následně na sádle do hněda orestujeme nakrájenou cibuli a zaprášíme moukou. Přidáme hořčici a zalijeme vodou a lákem z okurek. Vrátíme ptáčky a dusíme pod pokličkou do měkka. Poté ptáčky vyndáme, omáčku rozmixujeme dohladka a vrátíme jak ptáčky, tak orestovanou slaninu.
Přejeme dobrou chuť, pokud se rozhodnete tento recept vyzkoušet.
Zdroje: eXtra, instagram Pepy Nemravy