Pavlína sice soutěž MasterChef nevyhrála, ale rozhodně na sebe dokázala upoutat spoustu pozornosti. Byla emotivní a nestyděla se za slzy. Dokázala se na kameru otevřít a nepředváděla falešnou skromnost, která je u nás tak populární.
Pavlína byla nenáviděnou i obdivovanou soutěžící
Pavlína Lubojatzky se rozhodně neztratila, přestože jí vítězství uteklo. Jak uvedla TV Nova, do historie soutěže se rozhodně zapsala a dokázala rozdělit televizní diváky na dva tábory. Všechny ostatní soutěžící předčila cílevědomostí a odhodláním. Právě to, že „moc tlačila na pilu“ mnoha divákům doslova lezlo krkem. Ale i špatná reklama funguje, a proto se Pavlína uchytila. Soutěž jí rozhodně pomohla. Dokázala si získat silnou základnu fanoušků na sociálních sítích, což samozřejmě vedlo i k pěkným příjmům za prezentaci reklamních produktů.
Pavlína si také splnila svůj sen a vydala vysněnou kuchařku, která jí sice dala pořádně zabrat, ale o to větší radost z ní měla.
Krémová tortellini polévka podle Pavlíny
Pavlína vařila tortellini polévku v rámci reklamy na multifunkční hrnec, ale uvařit jde samozřejmě i na sporáku a bez velkých obtíží. Tortellini není třeba připravovat doma, ale je lepší koupit ty, které mají označení čerstvé a v obchodech jsou v chladících boxech.
Potřebné suroviny
Na polévku budete potřebovat podle receptu z instagramu jednu velkou cibuli, dva stroužky česneku, dvě polévkové lžíce oleje, dvě špetky sušených chilli vloček, dvě polévkové lžíce dvojitě koncentrovaného rajčatového protlaku (koupíte v malé konzervě jako „doppio concentrato“), plechovku drcených rajčat, půl kila hovězího vývaru, pár listů kapusty, jednu až dvě čajové lžičky provensálského koření, sůl, černý kampotský pepř.
Na zjemnění je třeba 40 g kešu ořechů, dvě deci vody, citronová šťáva. Do polévky patří 180 g čerstvých tortellin s náplní prosciutto crudo. Na ozdobu potřebujete strouhaný parmezán a bazalku.
Vaření na sporáku i v multifunkčním hrnci
Pavlína se evidentně nechala inspirovat italskou kuchyní, která je vůbec nejpopulárnější kuchyní na světě. Jak kuchařka uvádí na svém instagramovém profilu, tortellini jsou velmi syté, a kešu, které působí trochu exoticky, přetvoří polévku v krém. A Pavlína tvrdí, že je to taková dobrota, že nikdy nic v hrnci nezůstane.
Cibulku nakrájejte na drobné kousky a orestujte v hrnci. Přidejte rajčatový protlak a drcená rajčata, česnek rozkrájený na tenké plátky, chilli vločky. Vše orestujte a přilijte předem připravený vývar z hovězího masa a kostí. Před varem přidejte sušené provensálské koření, které promnutím v dlaních uvolní krásnou svěží vůni. Dále do polévky přidejte libovolné množství kapusty. Vše osolte, opepřete a dejte vařit.
Na zjemnění rozmixujte kešu ořechy s vodou. Přidejte k nim špetku soli a trochu citronové šťávy. Právě kešu se svým obsahem tuku polévku zjemní. Nakonec ve vývaru uvařte tortellini tak, aby byly měkké. Polévka se servíruje v misce nebo na talíři, kde se ozdobí nastrouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou.
Zdroj: Instagram, TV Nova, Extra.cz
Autor: Lída Kropáčková