Možná si myslíte, že o Meghan Markle víte všechno. Jaké podporuje charitativní organizace, všechny její herecké role či kde koupit každý pár bot, který měla na sobě. Ale je tu jedna věc, kterou možná nevíte – její kuchařské tajemství.
Meghan je tak zapálená do jídla, že kdysi měla dokonce i lifestylový blog pojmenovaný podle svého oblíbeného druhu vína – The Tig (zkratka pro Tignanello). V něm kladla důraz na recenze jídel a receptů.
Vévodkyně ze Sussexu se prohlašuje za ,,gurmánku“. Její denní stravovací plán zahrnuje zdravá a klasická jídla spolu s některými oblíbenými pokrmy z dětství.
Citron používá nejen do pití
Pro Meghan je klíčová výživná snídaně. Její ranní rituál začíná šálkem horké vody s plátkem citronu, po kterém následuje její oblíbená ovesná kaše s banány a agávovým sirupem. Pro citrony má však i jiné využití.
V jednom rozhovoru pro časopis Delish se zmínila, že má geniální trik, díky kterému její steaky chutnají ještě lépe. Než doma steak servíruje, vždycky ho ještě dochutí tak, že jej pokape citronovou šťávou.
Citron nejde nijak cítit, ale opravdu zvýrazní chuť steaku. Možná jste již slyšeli, že se citron dává na syrový steak, aby změkl, jako součást marinády. Jak se ale ukázalo, citrus dobře funguje i po jeho upečení.
Citronová šťáva pro zlepšení chuti
Stejně jako se přidává citronová šťáva na ryby, aby oživila jejich chuť, může být použita i k vylepšení steaku. Kyselost šťávy prořízne mastnotu steaku a doplní slaný povrch ugrilovaného kousku masa.
Takže pokud jste steak příliš propekli nebo jste koupili levnější kus, který potřebujete vylepšit, přidejte citron a každé sousto tohoto pokrmu se bude zdát neodolatelné.
A pokud jste nároční a chcete připravit steak hodný královské rodiny, zkuste místo jednoduchého postříkání citrusy přelít steak speciální citronovo-bylinkovou omáčkou, která mu dodá šťávu.
Citronovo-bylinková omáčka vás nadchne
Na přípravu omáčky budete potřebovat třetinu šálku olivového oleje, tři ančovičky rozetřené na kaši, najemno nasekaný stroužek česneku, lžíci celozrnné hořčice, dva oloupané citrony a odšťavněné a nasekané čerstvé bylinky.
Ideální je zkombinovat čtvrt šálku máty, půl šálku bazalky a tři čtvrtiny nasekané čerstvé petrželky. Všechny ingredience smíchejte a dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
I když jsou steaky podávané s čerstvou bylinkovou omáčkou neodolatelné, nezapomeňte je před grilováním marinovat, a to alespoň hodinku. Získají tak výraznější chuť.
Zdroj: thenews.com.pk, purewow.com, purewow.com
Autor: Silvie Grulichová