Spousta mých přátel nesnídá, já ale naopak po ránu potřebuji vydatné jídlo, které mi dodá až do oběda energii. Pokud to máte stejně, doporučuji vám omeletu plnou zeleniny, která je zdravá, rychle hotová a skvěle si na ní pochutnáte.
Někdy si ji dám také k večeři. A upřímně je natolik sytá, že by možná vydala i za lehčí oběd. Nejčastěji ji ale dělám k snídani, a to především tehdy, když u mě přespává zbytek rodiny. Všichni totiž následující jídlo milujeme.
Plná zeleniny
Na přípravu omelety budete potřebovat máslo, 3 vajíčka, sůl, pepř, strouhaný čedar, bazalku, rajčata, ledový salát, červenou a zelenou papriku a šunku podle vašeho výběru.
S těmito surovinami tedy připravuji omeletu já. Přidat si do ní samozřejmě můžete další zeleninu podle vlastní chuti. Někdy omeletu dochucuji ostrou omáčkou, záleží na tom, komu ji podávám.
Jak na přípravu
Vajíčka rozbijte do misky a prošlehejte je se solí a pepřem pomocí vidličky. Do pánve vložte máslo, jakmile se rozpustí, nalijte na něj vejce. Ve chvíli, kdy je omeleta skoro tuhá, dejte na ni šunku a posypte ji strouhaným sýrem.
Omeletu následně pod pokličkou připravujte asi minutu. Potom ji přesuňte na talíř, kde ji dozdobíte pokrájenou zeleninou, omáčkou podle vlastní chuti a dalším sýrem.
Potom ji přeložte napůl a na talíři doplňte ještě třeba rukolou nebo pažitkou, aby jídlo dobře vypadalo a obsahovalo maximum vitamínů a dalších pro tělo prospěšných látek. A já vám garantuji, že po takové snídani budete mít celé dopoledne plný žaludek i dobrou náladu.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová