Pamatujete si z dětství chuť vitacitu? Chodili jste ujídat prášek přímo ze sáčku nebo jste si z něj dělali pití? Pojďte si připomenout dětství s výbornou vitacitovou buchtou.
Jedná se o recept přítelovy babičky, která mu tuto buchtu dělala místo dortu. Tváříte se skepticky? Také jsem si říkala, že to asi nebude žádná hitparáda, dokud jsem sama neochutnala.
Nejprve upečte korpus
Na korpus si připravte 4 vejce, 2 dkg kakaa, 1 a půl skleničky moučkového cukru, 1 skleničku vlažné vody,1 skleničku oleje, 1 skleničku polohrubé mouky a 1 prášek do pečiva.
Aby byl váš korpus nadýchanější, tak si oddělte bílky od žloutků a umixujte sníh. Dokonale namixovaný sníh poznáte tak, že když otočíte mísu, sníh v ní zůstane a nevypadne.
Kromě připraveného sněhu rozmixujte všechny suroviny a poté sníh do těsta opatrně vmíchejte.
Těsto nalijte na vymazaný pekáč nebo na pečicí papír a dejte péct. Vzhledem k tomu, že každá máme doma jinou formu, nelze odhadnout přesnou délku pečení. Ideálně však zvolte takovou formu, aby měl korpus alespoň dva centimetry na výšku.
Poté, co těsto zezlátne, vyzkoušejte pomocí špejle, zda je dostatečně propečené. Pokud už se vám těsto na špejli nelepí, a je tedy upečené, vyndejte korpus z trouby a nechte ho vychladnout.
Tvarohová náplň a vitacitové želé
Než se korpus upeče, připravte si tvarohovou náplň. Ta je velmi jednoduchá a potřebujete na ni 2 tvarohy ve vaničce, 125 g Hery a 20 dkg cukru.
Vše smíchejte (ideálně rozmixujte, aby v náplni nebyly hrudky) a nechte odpočinout v lednici.
A na závěr ještě vitacitové želé. Na něj budete potřebovat 2 vitacity, 1 l vody, 2 vanilkové pudinky a 4 lžíce cukru.
Všechny suroviny smíchejte a vařte, dokud směs neztuhne. Následně na korpus naneste tvarohovou náplň a zalijte vitacitovým želé. Vše nechte ztuhnout v lednici a máte skvělý moučník pro děti i dospělé.
Zdroj: autorský článek
Autor: Soňa Jiroutová