Vepřová kotleta s chilli a fazolkami: Vyzkoušejte tento Pohlreichův recept

pohlreich
Zdroj: Profimedia

Máte rádi kvalitní masové pokrmy a pochutnáte si na pikantních jídlech? V tom případě byste rozhodně měli vyzkoušet kotletu, kterou připravuje Zdeněk Pohlreich. Ale pozor, není pro každého. Chuť chilli papriček je v pokrmu opravdu výrazná.

Chilli papričky jsou zázračný pokrm. Jsou bohaté na antioxidanty, které mohou pomoci při zažívacích problémech. Mají mnoho vitamínů a zvyšují imunitu, popisuje Dr. Trouble.

Pikantní kotlety podle Pohlreicha

Chcete si připravit kvalitní zdravé jídlo, které si vychutnáte a zároveň budete pořádně cítit na jazyku jeho ostrost? Kotlety podle Zdeňka Pohlreich jsou pro vás tím pravým.

Potřebovat na ně budete vepřové kotlety, sójovou omáčku, chilli, olej, česnek, tymián, med, sůl a mletý pepř. Jako přílohu k masu budete dělat zelené fazolky, ke kterým si dále připravte slaninu, máslo, česnek, limetku a chilli.

Jak na přípravu pokrmu

Maso opepřete a osolte z obou stran. Následně ho potřete sójovou omáčkou a posypte chilli. Ze všech stran zprudka kotlety opečte na pánvi s rozpáleným olejem. Potom k masu přihoďte dva rozmáčknuté stroužky česneku a tymián.

Opečené kotlety dejte do trouby péct na 180 °C. Krátce před dopečením maso potřete marinádou z medu, sójové omáčky a chilli.

Zelené fazolky nasekejte na větší kousky, ochuťte je solí a pepřem, potom je dejte prohřát na pánev s máslem, slaninou a česnekem. Přidejte chilli a vše podlijte trochou vody.

Maso vyndejte z trouby, nechte ho krátce odpočinout, potom ho dejte na talíř a nandejte k němu bohatou porci fazolek. Ty nakonec zakápněte limetkovou šťávou a můžete podávat.

Zdroj: Prima Fresh, iDNES, iReceptář, Pražský magazín, Dr. Trouble

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz