Dáváte si na Vánoce rádi kapra, chcete si ale letošní štědrovečerní večeři trochu upravit? Vyzkoušejte se inspirovat slavným šéfkuchařem Janem Punčochářem. Ten z kapřího masa dělá smažené kapří hranolky, které k bramborovému salátu chutnají skvěle, píše Prima Fresh.
Pokud i vy máte rádi tradiční jídla připravená na netradiční způsob, kapří hranolky jsou přesně pro vás. Neporušíte štědrovečerní tradici, užijete si ale pokrm trochu jinak, než jste zvyklí.
Co lidem vadí
Jan Punčochář podle webu Lidovky dělá hranolky už mnoho let. Důvodem je i to, že se sám potkal v rodině s problémy, které jsou s konzumací ryby na Vánoce spojené.
Běžně totiž lidem na kaprovi vadí dvě věci. Tou první je specifický zápach a bahenní chuť. Těchto problémů se rozmixováním kapra zbavíte, píše TV Nova.
Druhý problém jsou kosti. Mnoho lidí končí na Vánoce na pohotovosti, rodiče se snaží pomáhat u jídla dětem, všechno je komplikované a mnohdy si lidé ani jídlo kvůli kostem nevychutnají. Rozmixování kapra je snadným řešením problémů.
Recept na kapří hranolky
Na přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat půl kilogramu kapřího masa, sůl, pepř, česnek podle chuti, uzenou papriku, sladkou papriku, chilli, šťávu z citronu a olej. Přidat můžete i další koření podle chuti, například kopr.
Kapří maso přeberte důkladně od kostí a dejte ho společně s ostatními ingrediencemi do mixéru. Vytvořte těsto, ze kterého vytvarujete několik delších hranolků. Pokud děláte pokrm i pro děti, vynechte chilli.
Hranolky potom obalte v klasickém trojobalu a smažte dozlatova. Jakmile jsou hotové, podávejte je jako běžný kapří řízek. Hodí se k nim bramborový salát, kaše i americké brambory.
Zdroj: Prima Fresh, Lidovky, Top recepty, TV Nova
Autor: Šárka Cvrkalová