Vánoce podle Jennifer Lopez: Rodina pospolu a stůl plný portorického jídla, na které se zpěvačka těší celý rok

Zdroj:Shutterstock

Při rozhovorech se známou zpěvačkou Jennifer Lopez jsou pokládány otázky zejména z okruhu kosmetiky, stravy nebo cvičení. Už je známo, jak zpěvačka bojuje s vráskami nebo jaká dřina stojí za její skvělou postavou. Své soukromí si ale Jennifer Lopez velmi střeží. Nicméně nyní v rozhovoru, který souvisel s jejím novým albem „This Is Me… Now“, odpověděla na pár dotazů ohledně vánočních svátků. Jak zpěvačka Vánoce prožívá a na jakých jídlech si pochutnává?

Vánoce v portorickém stylu

Jennifer Lopez tráví Vánoce se svými nejbližšími a vzpomíná při nich na své dětství. Vyrůstala v portorické rodině v americkém Bronxu. Oslavy Nového roku a Vánoc s portorickými tradicemi milovala a ráda na ně vzpomíná. Vánoce má za nejkrásnější období v roce.

Každý rok proto doma dělají ta stejná jídla, která vařila její rodina, když byla Jennifer malá. Jednalo se zejména o tradiční portorická jídla.

Během roku si je zpěvačka běžně nedává, o to jsou o Vánocích speciálnější, takže se na ně pokaždé těší po celý rok.

Pernil

Jedná se o naložené vepřové maso, které se peče delší čas při nízké teplotě. Marináda se skládá z citrusů, octa, oleje, cibule, česneku, papriky, bylinek, soli a pepře.

Maso obalte v marinádě a dejte péct na nižší teplotu. Pomocí teploměru je potřeba hlídat vnitřní teplotu masa, abyste poznali, jak moc je propečené.

Jennifer zaručuje, že už jen samotná vůně linoucí se domem vám nažhaví chuťové pohárky.

Ideální je maso podávat bez přílohy nebo s rýží, na kterou vám recept přinášíme níže.

Arroz con gandules

Jedná se o výbornou rýžovou přílohu, která se dokonale hodí k výše zmíněnému pečenému masu. Tato rýže je nejčastěji smíchaná s holubím hráškem a má pikantní nádech.

Uvařte si 3 šálky bílé rýže. Následně hotovou rýži smíchejte s šálkem nakrájené dušené šunky nebo choriza, lžičkou papriky, lžičkou kmínu, podle chuti osolte a nakonec přilijte šálek rajčatové omáčky. Můžete použít zředěný rajčatový protlak nebo rajčatové pyré.

Podle vlastních chutí můžete přidat kapary, olivy nebo holubí hrášek.

Coquito

Základem portorického svátečního menu je i tento krémový koktejl s kokosovým mlékem.

Někdy se mu také říká portorický vaječný koňak. Jennifer coquito vyrábí podle receptu z internetu.

Základem koktejlu je mléko, kousek čerstvého zázvoru, tři tyčinky skořice, lžička celého hřebíčku, jedna plechovka neslazeného kokosového mléka, jedna plechovka sladkého kondenzovaného mléka, jedna plechovka kokosového mléka a 1,5 šálku bílého rumu.

Připravte si hrnec, do kterého dejte šálek mléka, zázvor, tyčinky skořice a hřebíček. Směs přiveďte k varu a povařte na mírném ohni 3 minuty. Poté nechte směs vychladnout.

Následně směs přelijte přes jemné sítko. Tyčinky skořice a hřebíček dejte stranou. Scezenou směs přelijte do mixéru a přidejte ostatní ingredience. Mixujte asi 3 minuty, až se vše pořádně promíchá.

Hotový portorický vaječný koňak můžete přelít do skleněné lahve a uschovat v lednici.

Zdroj: Eatingwell, Yahoo, Today

Autor: Denisa Richter

Přidat na Seznam.cz