Americká herečka belgického původu Audrey Hepburn se nesmazatelně zapsala do vzpomínek mnoha lidí po celém světě. Stala se jednou z nejznámějších tváří filmového plátna. Pro mnoho žen byla vzorem a ikonou.
Kdo se s ní setkal, nenacházel pro ni jiná než pozitivní slova. Audrey Hepburn byla ikonou. Říká se, že od té doby nikdo nenosil malé černé s takovou grácií, s jakou to dokázala jedině ona. Dnes vám přinášíme recept na pastu pomodoro à la Audrey Hepburn.
Špagety pomodoro podle Audrey Hepburn
Pokud milujete těstoviny a rádi si je dopřáváte na všechny možné způsoby, pak by vám určitě neměl uniknout recept na dokonalé špagety pomodoro po vzoru téhle americké ikony.
Mile vás překvapí, že tenhle recept není nikterak složitý. Jakmile ho však jednou ochutnáte, rázem se vám nesmazatelně vepíše do paměti – stejně jako Audrey.
Recept, který si oblíbíte
Rozhodnete-li se recept vyzkoušet, připravte si jednu menší cibuli, dva stroužky česneku, dvě na kostičky nakrájené mrkve, dva stonky celeru, dvě velké plechovky loupaných rajčat, svazek čerstvé bazalky, olivový olej, špagety a strouhaný parmazán.
Začněte tím, že si na kostičky nakrájíte cibuli, kterou necháte zpěnit na oleji společně s utřeným česnekem, nakrájenou mrkví, celerem a loupanými rajčaty. Všechny suroviny promíchejte, přidejte pár snítek bazalky a přiveďte k varu.
Omáčku vařte cca 45 minut, během kterých ji pravidelně míchejte. Mezitím si ve vedlejším hrnci uvařte špagety. Po uplynutí 45 minut sejměte omáčku z plotny a nechte ji 15 minut odpočívat. Omáčku můžete podle chuti osolit.
Pak už jen stačí nandat těstoviny na talíř, bohatě je přelít uvařenou omáčkou a posypat vrstvou strouhaného parmazánu. Navrch můžete přidat pár snítek čerstvé bazalky.
Zdroj: katiecouric.com, pbs.org, lofficielusa.com
Autor: Natálie Kabourková