Upečte si třešňovou bublaninu podle svérázné Mirky van Gils

mirka_van_gils
Zdroj: Show Jana Krause / Profimedia

Mirka van Gils na sebe umí strhnout pozornost. Ať už růžovými vlasy, netradičními postupy při pečení nebo zkrátka tím, že patří mezi světoznámé cukrářky. Vyzkoušejte její recept na třešňovou bublaninu.

Výrazná a úspěšná

Mirka van Gils je velmi činorodou ženou. Získala francouzský titul Professeur en Sucre d’Art, zvítězila ve Velké ceně Paříže v přípravě svatebního dortu croquembouche, stala se porotkyní první řady pořadu Peče celá země, vydává jednu knihu za druhou a recepty zásobuje své fanoušky také na sociálních sítích.

K světoznámé cukrářce a kuchařce neodmyslitelně patří pestré barvy. Nelíbí se jí černá, naopak ráda sáhne třeba po růžové, což se ostatně projevilo také na jejím účesu.

„S fialovorůžovou hlavou jsem přišla na casting k soutěži Peče celá země a tam řekli, že si ji mám zachovat. Chcete-li něčeho dosáhnout, není čas ztrácet čas. Abych to urychlila, nebudu šedou myší, té si nikdo nevšimne. Takže pracovně mi to, že jsem ta s tou růžovou hlavou, vůbec nevadí,“ vysvětlila Metru, proč si nechala obarvit vlasy na růžovo.

Nebojí se kořenit

Mirka van Gils se nebojí jít proti davu. Mezi cukráři je známá tím, že používá více koření, než je obvyklé. Díky troše koření navíc má těsto podle Mirky teprve tu správnou chuť.

„Když dělám náplň do čokoládových bonbonů za tepla a nemám silnou chuť, po vychladnutí je čokoládový bonbon chuťově o ničem. Když udělám náplň výraznější a pak vychladne, je perfektní,“ zdůraznila roli koření v téměř jakémkoliv dezertu v rozhovoru pro Vitalii.

Porotkyně Peče celá země

Výrazně na sebe upozornila rolí porotkyně v úspěšném pořadu Peče celá země. V pokračování soutěže mezi amatérskými cukráři však její úlohu zastala blogerka a lektorka cukrářských kurzů Michaela Landová.

Důvod, proč došlo k výměně porotkyň, není znám. Pravděpodobné jsou finanční neshody, Aha! přišlo s domněnkou, že za rozvázáním spolupráce mohou intriky Mirky van Gils. Nebo možná jen někomu nesedla upřímnost a ráznost, které jsou pro Mirku typické.

Recept na třešňovou bublaninu

Mirka van Gils je velmi aktivní také na sociálních sítích. Na svém instagramovém profilu se nedávno s fanoušky podělila o recept na třešňovou bublaninu. Pokud si ji chcete vyzkoušet, připravte si:

  • 5 vajec
  • 120 g hladké mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 400 g mléka
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 15 ml rumu
  • 15 ml grand marnier likéru
  • 1 vanilku
  • 2 g soli
  • 500 g vypeckovaných třešní
  • 40 g másla
  • 70 g hladké mouky na vysypání formy nebo 100 g krupicového cukru

Všechny ingredience kromě mouky vyšlehejte. Poté přidejte mouku a opět vyšlehejte do hladkého těsta. Formu vymažte máslem a vysypte cukrem. Na dno formy poskládejte třešně a zalijte je těstem. Pečte v troubě předehřáté na 210 °C zhruba 40 minut. Při podávání Mirka dezert posypala pistáciemi a přidala kopeček zakysané smetany.

Zdroj: Vitalia, Metro, Aha!, Instagram Mirky van Gils

Autor: Dominika Jandorová

Přidat na Seznam.cz