Pečivo je kontroverzní téma, které rozděluje lidi na dva tábory. Někteří ho jedí bez problému, ba dokonce si život bez něj neumí představit. Druzí jej považují za zbytečnou součást jídelníčku, a zejména pak bílé pečivo za „zlo“, které škodí zdraví.
Pečivu jako takovému se striktně vyhýbat nemusíte. Co takhle zkusit pečivo bez obsahu mouky? Upéct si ho můžete i doma, protože na tom opravdu vůbec nic není.
Houska jen ze tří surovin
Upéct měkoučké domácí housky jen ze tří surovin? Pokud se vám to zdá jako něco nemožného, pak je vidět, že jste to ještě nikdy předtím nezkusili.
Housky, na které vám v dnešním článku dáme recept, jsou nejen jednoduché na přípravu a nenáročné na množství surovin, ale zároveň chuťově moc dobré.
Co budete potřebovat?
- vejce
- špetku soli
- jednu lžičku škrobu
Jak na přípravu?
Žloutek oddělte od bílku. K bílku přidejte špetku soli a s pomocí ručního šlehače vyšlehejte tuhý sníh. Pokud šlehač nemáte, lze sníh z bílků vyšlehat i ručně, jen to dá víc práce.
Jakmile bude bílek vyšlehaný, přidejte k němu lžičku škrobu a žloutek. Opatrně všechny suroviny promíchejte, aby vám sníh nespadl.
Na plech dejte pečicí papír a vytvarujte na něm z připravené směsi housku/bulku. Vložte ji do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte 15 minut.
Alternativa se semínky
Upéct si doma housku není nic složitého, navíc máte tu výhodu, že si ji můžete připravit přesně tak, jak to máte nejraději.
Další alternativou je „vylepšit“ domácí bulku ze tří surovin tím, že ji posypete semínky. Použít můžete jakákoli semínka, která vám chutnají nebo která máte zrovna po ruce.
Moc dobrá bude bulka posypaná například sezamovými nebo slunečnicovými semínky. Sáhnout můžete ale po kterémkoli „sypání“, s jehož pomocí si chuť bulky zpestříte.
Zdroj: prozeny.cz, jaktak.cz
Autor: Natálie Kabourková