Laďka Něrgešová své fanoušky už nejednou inspirovala k přípravě něčeho dobrého na zub. Je to nejen oblíbená česká moderátorka a milující maminka, ale také správná hospodyňka, která se umí v kuchyni otáčet.
V dnešním článku vám přinášíme recept na chléb podle Laďky Něrgešové. Zamiluje si ho každý, kdo má rád pečivo italského typu. Jeho příprava je jednoduchá a chuť fantastická.
Připravte si jižní chléb podle Laďky Něrgešové
Kdo si rád doma připraví domácí pečivo, ten nad tímto receptem zaplesá. Jelikož je příprava tohoto chleba velmi jednoduchá, nemusí se úkolu zaleknout ani méně zkušená hospodyně.
Na přípravu budete potřebovat: 300 gramů hladké mouky, 180 ml teplé vody, jednu polévkovou lžíci olivového oleje, jednu čajovou lžičku soli, sušené droždí, vajíčko na potření, bylinky, sezam nebo hrubou sůl na posypání.
Příprava je snadná
Začněte tím, že sušené droždí vsypte do vody, přidejte olivový olej, sůl a prosetou mouku. Všechny suroviny společně promíchejte a vypracujte hladké těsto. To následně přikryjte potravinářskou fólií a nechte kynout na teplém místě po dobu 30 až 40 minut.
Po uplynutí času pracovní desku poprašte moukou a vykynuté těsto na něm zpracujte do tvaru bochánku.
Připravený chléb položte na plech vyložený pečicím papírem, ručně potřete olivovým olejem a po obvodu pomocí prstů vytvarujte hlubokou rýhu napříč celým bochánkem.
Poté přikryjte mísou a nechte ještě 5 až 7 minut kynout. Bochánek potřete rozšlehaným vejcem a znovu prstem vytvarujte rýhu. Následně můžete chleba posypat bylinkami, sezamem nebo hrubou solí.
Chléb vložte do trouby, kterou si předehřejete na 180 °C, a pečte asi 30 až 35 minut, dokud chléb nezačne krásně zlátnout.
Zdroj: drozdi.cz, igurmet.cz
Autor: Natálie Kabourková